• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Muş`un köylerinde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Muş'un Kızılağaç ve Yaygın Beldelerinde Kutlu Doğum Etkinliği düzenlendi. Yağışlı ve soğuk havaya rağmen halk tarafından etkinliklere yoğun bir ilgi gösterildi. Etkiliklerde Hz. Muhammed'in eşsiz bir önder olduğuna, O'nun dışında başkalarını kendilerine rehber ve önder edinenlerin hem dünya hem de ahrette hüsrana uğrayacaklarına vurgu yapıldı.

Muş'un Kızılağaç Beldesinde düzenlenen etkinlik tekel binası önünde yapıldı. Etkinliğe belde halkı yoğun ilgi gösterdi. Etkinlik öncesinde programa katılanlara Veda hutbesinin yazılı olduğu afiş dağıtıldı.

Etkinlik Muhammed Ali Çağlayan'ın Kuran'ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra Grup Vahdet Çocuk İlahi Grubu Mevlit okudu. Okunan mevlidin ardından Molla Mahfuz Ural Kürtçe bir konuşma yaptı.

Ural, konuşmasında Hz Muhammed (sav)'in gönderildiği karanlık döneme dikkat çekerek, "Hz Muhammed (as) ağır bir yük, çok uzun bir yol ve büyük bir dava ile geldi. Hz Muhammed (as) ahir zamanın peygamberidir. O, karanlık bir dönemde geldi. Öyle bir zaman ki, firavunun zamanından daha karanlık ve daha zor bir zamanda geldi. Hz Muhammed (as)bütün Peygamberlerin kendisinden Allah'a sığındıkları bir dönemde gönderildi. Hz Muhammed (as)öyle bir zamanda gönderildi ki, O dönemde Allaha gereği gibi kulluk etmek isteyenlere yer yoktu. O dönmede yeryüzünde Bizans İmparatorluğu vardı, Roma İmparatorluğu vardı, yeryüzünde bu günün Amerika'sı vardı, Avrupa vardı, kominizim davası vardı. İnsan bu manzaraya baktığında anlıyoruz ki gerçekten de Hz Muhammed (as) ağır bir yük, çok uzun bir yol ve büyük bir dava ile insanlığa ve insanlığın kurtuluşu için gönderildi'' dedi.  

"İnsanlık her zamankinden daha çok Hz. Peygambere muhtaçtır"

Daha sonra Türkçe konuşmaların yapmak için sahneye Şaban Gökhan geldi.  İmam Rabbaninin sözünü hatırlatarak konuşmasına başlayan Gökhan, "Bizler sözlerimizle Hz. Muhammed (sav)'i övemeyiz. Bilakis Hz. Muhammed'i överek sözlerimizi, hayatımızı güzelleştiririz. '  Allah Resulullah'ın yolundan gitmeyi bizlere nasip etsin. Bugün Hz. Muhammed (sav)'i anlama günüdür. Bugün yerlerin Ahmet'i, göklerin Mahmut'u iyi anlama, yâd etme günüdür. Bugün insanlık her zamankinden daha çok Hz. Peygambere muhtaçtır. Hz. Muhammed'in önderliğine muhtaçtır. Peygamber karanlık bir zamanda gelmiştir. Cehaletin çok fazla olduğu bir zamanda gelmişti. İnsanların kendi kızlarından utandığı ve kendi kızlarını diri diri toprağa gömdüğü, faizin, kumarın, fuhuşatın, münkeratın doruk noktasına ulaştığı bir zamanda gelmiştir. İnsanlık Hz. Muhammed'in gelişine muhtaçtı. Yer ve gök Hz. Peygamberin gelişine muhtaçken dünyaya gelmiştir" şeklinde konuştu.

Muş'un Yaygın Beldesinde düzenlenen etkinlik ise yağışlı hava nedeniyle beldenin kapalı spor sahasında yapıldı. Altı köyün katkılarıyla düzenlenen Etkinliğe belde halkı ve çevre köy sakinleri tarafından yoğun bir ilgi gösterildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik Mevlidi şerif, ilahi ve ezgilerle devam etti. Daha sonra etkinliğe konuşmacı olarak katılan Yakup Hasar Hz Muhammed (sav)ve sahabe hayatından örneklerle Hz Muhammed (sav)'in eşsiz önderliğini, sahabenin O'na karşı olan sevgi ve bağlılığına vurgu yaptı.

Hasar daha sonra,"Hz. Muhammetsiz, Kur'ansız, İslamsız bir hayat çöp tenekesine çevrilmiş bir hayattır. Peygamberler hayatlarımızın vazgeçilmez prensiplerindendir. Onun için dünya'ya haykırıyoruz; Bir insan peygamberlerden daha iyi, daha faydalı, daha doğru şeyler söylüyorlarsa biz takip edeceğiz. Ama yoktur kimse böyle kimseyi bulmamıştır. Çünkü peygamberin davası çok büyük bir davadır. Bir insan eğer erkek olmazsa, kahraman olmazsa, iman davasının yükünü yüklenemiyorsa ne HZ. Muhammedi ne de diğer peygamberleri takip edebilir. Hz Muhammed bize İslam davasını emanet bırakarak bu dünyadan ayrıldı. O halde bizler kesinlikle dur durak bilmeden bu yolda çalışmalıyız'' ifadelerine yer verdi.

Konuşmanın ardından etkinlik Özlem Ajans sanatçılarından Mümtaz Bozkurt'un birbirinden güzel İlahi-ezgilerinin ardından Resulullah'a gönderilen salât ve selam ve okunan dua ile sona erdi. (Mustafa Bikeç-Sezer Özer-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir