• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Lisede 'Hasta ve Yaşlı Bakım Hizmetleri' bölümü açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt Zeynep Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne hasta ve yaşlı bakım hizmetleri bölümü açıldı. Konuyla ilgili bilgi veren okul müdürü Mehmet Nezir Çevik, “Çoğunlukta gelişmiş ülkelerde daha görünür olan yaşlanma olgusu, artık gelişmiş ülkeler kadar gelişmekte olan ülkeler açısından da önemli ve değerlendirilmesi gereken bir konudur.”  dedi.

Türkiye’deki yaşlı bakım kurumlarının yetersiz olmakla beraber oldukça da pahalı olduğunu belirten Çevik, “ Yaşlı, hasta ve engelli için şu andaki uygun bakım, kurum bakımıdır. Okul olarak bu alanı açmadaki amacımız ülkemizdeki bu eksikliği gidermek ve kalifiye elaman yetiştirmeye çalışmaktır.” dedi.

Bu alanda mezun olacak öğrencilerin sınavsız geçiş haklarını kullanabileceklerini dile getiren Çevik, öğrencilerin üniversite eğitimlerini tamamladıktan sonra kamu kurum ve özel sektöre ait bakım evleri ile yaşlı dinlenme evlerinde çalışabileceklerini söyledi.

Çevik son olarak “Kişisel bilgi ve beceriye bağlı olarak bu alanda mezun olan öğrencilerimizin işsiz kalma riski yoktur.” dedi.

Okulun ‘Hasta ve Yaşlı Bakım Hizmetleri’ alanına 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılından itibaren öğrenci kabul edileceği belirtildi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir