• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
HÜDA PAR`ın gösterdiği bağımsız adaylar görüşlerini paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi`nin (HÜDA PAR) Diyarbakır`da düzenlediği aday tanıtım programı sonrası İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) açıklamalarda bulunan bağımsız milletvekili adayları, seçilmeleri halinde meclisin rengini değiştireceklerini dile getirdiler.

Salih Demir: Halkımızın gönlünü celp etmeye çalışacağız

Halka hizmet etmeyi hakka hizmet etmek olarak gördüklerini söyleyen HÜDA PAR Adana bağımsız Milletvekili Salih Demir, seçimde Hz. Muhammed`in “İnsanların efendisi insanlara hizmet edendir” hadisiyle yola çıktıklarını belirterek, “Halkımızın gönlünü celp etmeye çalışacağız. Hakkı ve hakikati konuşacağız. İnşaallah doğruların yanında olacağız. Doğruların adresi olacağız. Rabbim hayırlara vesile kılsın. Rabbim utandırmasın.  Bütün kardeşlerime başarılar dilerim.” dedi.

Mehmet Mehdi Oğuz: Van halkının sesi olmaya çalışacağım

Partinin kendisine bu görevi vermesinden dolayı parti genel merkezine teşekkür eden HÜDA PAR Van bağımsız milletvekili adayı Mehmet Mehdi Oğuz,  “İnşaallah bize tevdi edilen bu emaneti en güzel şekilde yerine getirerek onları mahcup etmeyeceğiz. Malumunuzdur Hür Dava Partisi siyaset sahnesinde yeni yer alan bir partidir. Fakat bugüne kadar yapmış olduğu siyaset, verdiği mesajlar Türkiye`de ciddi anlamda yankı buldu. HÜDA PAR parti programının büyük bir medeniyet projesi olduğunu bugün birçok siyasi ifade etmektedir.” İfadelerine yer verdi.

Hassas bir dönemden geçildiğini, İslam coğrafyasında ve dünyada zulümlerin had safhada olduğunu dile getiren Oğuz, partilerinin programımın bütün İslam ve insanlık için büyük bir umut olduğunu söyledi.

Parti programlarında yer alan ilkelerin mecliste de dile getirilmesi gerektiğini aktaran Oğuz, “İslami bir muhalefetin meclise taşınması açısından son derece faydalı olduğu düşüncesindeyiz. Bu amaçla genel seçimlere bağımsız adaylar olarak girdik. Ben de hür dava adayları olarak Van`dan milletvekili adayı olarak giriyorum. İnşallah rabbim nasip ederse halkımız teveccüh gösterirse mecliste de onların sesi olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Mehmet Yavuz: Ciddi bir işimizin olduğunun bilincindeyiz

Parti karar organlarının bu görevi kendisine tevdi etmesinden dolayı sevindiğini belirten Şanlıurfa bağımsız milletvekili adayı Mehmet Yavuz, “Sayın genel başkanımızın ifade ettiği gibi sorumluluğumuzun artmış olmasından dolayı ciddi bir işimizin olduğunun da bilincindeyiz. Ben Cenabı Allah`tan şunu niyaz ediyorum. Allah-u Teâlâ bize bu davaya hizmet edebilecek bir anlayışı bir feraseti bir basireti ve kendi yolunda ayaklarımızı sabit kılmasını nasip etsin bizlere.” diye konuştu.

Aydın Gök: İslami muhalefet olarak söyleyecek sözümüz var

Partilerinin kurulduktan hemen sonra yerel seçim tecrübesi yaşadıklarını ifade eden Batman Bağımsız milletvekili adayı Aydın Gök, Girdiğimiz seçimde Allah`a hamdolsun girdiğimiz her bölgede, her yerde üçüncü parti olduk. Yaklaşık otuz parti arasında çekilen kurada oy pusulasında birinci parti olduk. Bu konuda temalarımızda da gördüğünüz gibi bizim de mecliste söyleyecek sözümüz var. İslami muhalefet adına, ondan sonra Türkiye için Kürdistan için söyleyecek sözlerimiz var. Bundan önceki dernek dönemlerinde dahi biz kendimiz ifade ettik. Bu halkın içerisinden çıktığımızı, bu halkın sorunlarıyla dertleriyle birebir ilgilendiğimizi, adaylarımızın önemli bir kısmının geldiği camia, vakti zamanında ellerinde kurban poşetleriyle fakirlerin kapılarında görünmüş, böyle tanınmışlar. Kimileri de görevli oldukları STK`lar içerisinde yine fakir, mazlum, gariban halkımızın imdadına yetişmişler. Yani adaylarımızın önemli bir kısmı hamdolsun bulundukları toplumda doğru, dürüst, adil insanlar olarak biliniyor.” şeklinde konuştu.

Said Şahin: Rabbim utandırmasın

Seçimlere parti olarak girmek istediklerini fakat yüzde on seçim barajından dolayı parti olarak giremediklerini belirten Bingöl bağımsız milletvekili adayı Said Şahin, “Dokuz ilde bağımsız ve hür adaylarla gireceğiz. Partimizin kararı olarak illerdeki seçmen kitlesinin, tabanın, teşkilatın teveccühü olarak dokuz adayla bağımsız olarak seçimlere gireceğiz. Bingöl`de de bizi uygun gördüler. İnşallah layık olmaya çalışacağız.” açıklamasını yaptı.

Hür Dava Partisinin parti olarak meclise girmese de bağımsız adaylarla meclise taşınacağını söyleyen Şahin, “Mazlum ve mağdur halkımızın da ihtiyacını da göz önünde bulundurarak bu seçim Hür Dava Partisinin mecliste olacağı seçim olacak. Rabbim hayırlara vesile kılsın, utandırmasın. Seçim süreci memlekete, İslam`a, Müslümanlara ve topluma hayırlara vesile olsun. Hangisi hayırlısı rabbimiz onu nasip etsin.” dedi.

Mahmut Kılınç: Halkımızın istekleri için yola çıktık

HÜDA PAR adaylarının seçim barajından dolayı bu şekilde seçime girdiğini belirten Mardin bağımsız milletvekili adayı Mahmut Kılınç, “ Bu yüzden de Kürdistan`ın 9 şehrinde HÜDA PAR adayları belirlendi. Biz inanıyoruz ki memleketimize ve ülkeye güzellik getirirler. Hüda Par adayları seçimden sonra meclise girseler halkımız da görecek ki farklı bir siyaset yapacağız. Bugüne kadar gelen alışılmış bütün adaylardan farklı olacaklar. Çünkü HÜDA PAR adayları Kürt milletinin arasından çıkmışlar. HÜDA PAR adayları kendilerine düşen bütün hizmetleri yerine getirecekler. İnşaallah biz de halkımızın isteklerini yerine getirmek için yola çıktık. Hüda-Par adayları terbiyelerini İslam`dan almışlardır. İnşaallah Kürt ve Türk halkları ile bütün dünya Mustazaflarının sesine ses olacaklar. Önce kendi halkımızın sorunlarını sonra da tüm ezilen, hor görülen halkların haklarını savunmaya çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

Şehzade Demir: İnşaallah güzel neticeler alacağız

Şırnak`ın, bölgenin ve Türkiye`nin en sıkıntılı yerlerinden birisi olduğunu vurgulayan Şırnak bağımsız milletvekili adayı Şehzade Demir ise şunları söyledi:  “Bu nedenle Türkiye`deki sıkıntıların yansımalarının en fazla hissedildiği yerdir. Mağduriyetlerin en fazla yaşandığı yerdir. Sıkıntıları biliyoruz. Mağduriyetleri biliyoruz. Ve çözüm yollarını da biliyoruz. Uzun yıllardan beri sorunların içerisinde olmamız hasebiyle sorunların çözümü noktasında ciddi tecrübelerimiz vardır. İnşallah hayırlı olur. Ve güzel neticeler hasıl olur diyoruz.”

Cengiz Karakaya: İslam ümmetti için varız

Meclise girdikten sonra halkın maslahatı için çalışacaklarını kaydeden Bitlis bağımsız milletvekili adayı Cengiz Karakaya, “Biz İslam ümmeti için varız. Onların desteğiyle eğer meclise gidersek, İnşaallah elimizden geldiği müddetçe bu halkın maddi manevi menfaati için çabalayacağız. Halkımızdan isteğimiz dualarını eksik etmesinler, desteklerini eksik etmesinler.” şeklinde konuştu.

(M.Sıddık Bilge, Ali Fidancı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir