• DOLAR 32.236
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2459.182
  • ...
Hasankeyf Ekolojik Köy Projesi`nin çizimleri yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Antik Kent Hasankeyf ilçesine bağlı Üçyol (Dıfne) köyünde maliyeti yaklaşık 2 buçuk milyon TL değerinde Hasankeyf Kaymakamlığı tarafından uygulanacak Ekolojik Köy Projesi`nin (mağara butik otel) çizimleri yapıldı. 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca, Ekolojik Köy Projesi`nde çok önemli mesafeler kat ettiklerini belirterek, “Hasankeyf`e bağlı Üçyol köyünde yapılacak ekolojik köy projesinde, proje çizimleri elimize ulaştı. 2015 yılının başlarında bu projeye başlayacağız. Projenin bitim süresi 2 senedir. Bu projemiz ile mağara otellerimiz olacak, taş evlerden butik oteller olacak, organik tarım, köyün aydınlatılması, araç ve yaya yollarının yapılması gibi genel anlamında peyzaj çalışması, köyde hobi bahçeleri yapılması, izci kampının yapılması, vatandaşların eğitilmesi ve turizme hazırlanması gibi çok kapsamlı çalışma olacak.” dedi.

“Proje, Hasankeyf, bölgemiz ve ülkemiz için güzel bir iş olacak”

Ayca, “Buradan ticari bir beklentimiz yok, amacımız köyün kalkınmasını sağlamaktır. Bütün yapılacak işleri köylünün katılımıyla yapmayı düşünüyoruz. Bu projemiz köylüyle bütünleşik bir proje olacak. Hiçbir zaman bizim dışarıdan birilerini getirmek gibi bir niyetimiz yoktur. Köylülerimizde bu projeye çok sıcak bakıyorlar. Köylülerle eğitim çalışmamız ise kısa sürede başlayacaktır. Hayallerimizdeki işleri gerçekleştirebilirsek Hasankeyf için, bölgemiz için ve ülkemiz için güzel bir iş olacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

“Hasankeyf`te en önemli gelir kaynağı turizmdir”

Projeyi yapmalarındaki amaçlarının Hasankeyf`teki turizmi canlandırmak olduğunu vurgulayan Ayca, devamında şöyle dedi: “Hasankeyf`te en önemli gelir kaynağı turizmdir. Bu proje turizme bir soluk kazandıracaktır. Bir de burada köy yaşantısının canlanmasını sağlamış olacağız. Bu bir anlamda aslında kültürün de tekrar ortaya çıkartılmasıdır. Artık turizm yön değiştiriyor. İnsanlar artık şehir otellerinde kalmaktan sıkılmışlar. Eko-turizm son yıllarda önem kazanan bir turizmdir. Biz dünya ölçeğinde biraz daha gerilerdeyiz. O anlamda da bu projemizin Türkiye`deki Eko-turizmin gelişmesinde katkı sağlayacağını düşünüyoruz.” (M.Fatih Akgül-İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir