• DOLAR 32.541
  • EURO 34.929
  • ALTIN 2424.479
  • ...
`Avrupa`yı edeple fethedeceğiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İzmit Umut-Der tarafından Kocali`de Mekke`nin Fethi programı düzenlendi. Kartepe Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi`nde gerçekleşen programa, Doğruhaber Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş, İzmit Umut-Der Genel Başkanı İzzet Kazak, Körfez Umut-Der Başkanı Ahmet Kazak, Kartepe Umut-Der Başkanı Abdulhalim Polat ve davetliler katıldı.

Furkan İçöz`ün Kur`an-ı kerim tilavetiyle başlayan etkinliğin açılış ve selamlama konuşmasını, Umut-Der Kartepe Temsilciliği Başkanı Abdulhalim Polat yaptı.

“Hz Muhammed (SAV) Mekke`yi tevazuyla fethetti”

Programa konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş, Mekke`nin fethinden kesitler aktardı. Göktaş, “Kardeşler buraya dikkat edin sizi mahveden, yurdunuzdan çıkaran, çıkarttıktan sonra mallarınıza el koyup satan, bununla yetinmeyip sizin gittiğiniz yerde öldürmek için size savaş açan, olmadık iftiralar atan Kabe`de secdeye vardığınızda tepenize devenin leşini koyan insanları bir gün dize getiriyorsunuz. O şehre nasıl girmeliydi. Savaş kurallarına göre herkesi kılıçtan geçirmeliydi. Oysa sanki bir suç işlemiş, boynu bükük, kafasını kaldırıp bakmıyor insanlara, tevazuyla Allah`a hamd ederek giriyor Mekke`ye. Bu bir edeptir, kimse unutmasın, fetih ahlakı budur. Hz. Peygamberimizin (Sav) Hz. Bilal`i Kabe`ye çıkartarak ezan okutması dünyanın en büyük inkılabıdır” dedi.

“Avrupa`yı ordularla değil, haya ve edeple fethedeceğiz”

İslamiyet`in bir gün mutlaka batıyı fethedeceğini belirten Göktaş, “Mekke`nin fethi denilince gözünüzü Avrupa`ya çevirmek geliyor. Hz. peygamberimiz vefat edince bir ordu kurdu ve emretti Batıya, Roma`ya, Avrupa`ya, bugünkü 2 buçuk milyar Hristiyan alemine gönderdi. Kur`an-ı kerime biraz bu gözle bakın. Hepsinin gözü Hristiyan alemine yönelikti. Mekke`nin fethinden önce yapılacak öncelikli iş gözünüzü Avrupa`ya çevirmek. Hedef onları Allah`a çağıracaksınız, onları İslam`a çağıracaksınız. Bizleri bugün yeniyor olabilirler ama İslam geliyor ve oralara da gidecek. Ordularla belki gidecek değiliz, fakat haya ile edeple, örtüyle Allah`ın izniyle bizler oraları fethedeceğiz. Çünkü bugün Avrupa yanıyor, tükeniyor. Yapacağı tek şey, dinini gözden geçirmek, Allah`ın Resulünü tasdik etmektir. Bazı batılı araştırmacıların, eğer Hristiyan alemi Hz. İsa`yı tanımak istiyorsa İslamiyet`e başvurmaktan başka çaresi yoktur diyor” ifadelerini kullandı.

“Ömürden bir sene daha geçti diye kutlama yapılır mı?”

Yılbaşı kutlamalarında işlenen günahları eleştiren Göktaş, şöyle devam etti. “Bugün esir olan sadece Mescid-i Aksa değildir, en çok çeken Hz. İsa`dır, Hz. Meryem`dir. Biz onları da kurtarmalıyız. Bugün cahilce, çılgınca eğlenip kuduranlar Hz. Muhammed (s.a.v) utanmıyorlarsa Hz. İsa`dan utansınlar, Hz. Meryem`den utansınlar, onlara ne cevap verecekler. Rezilane bir hayat var niye kutladıklarını dahi bilmiyorlar. Benim ömrümden bir sene geçti diye kutlanır mı? Bunu diyen ancak tımarhanede olabilir. Yaşasın ömrümden bir sene bitti, diyen bir insanı ancak tımarhanede bulabilirsiniz. Bunun izahı ancak yaşasın bir sene daha cehenneme yaklaştık. Bu kutlamalara neresinden bakarsanız bakın aptalca bir mantıktır. Kardeşlerim morallerinizi bozmayın belki bugün bombalanan İslam`dır ama bugün gelen de İslam`dır.”

“Bedeller ödendikçe İslam gelecek”

Allah için yapılanların hiçbir zaman zayi olmayacağını dile getiren Göktaş, “Geçmişte Hristiyan dünyası, birinci ve ikinci dünya savaşında birbirinden 55 milyon insan öldürdü. Peki niye, ırk yüzünden, ulus yüzünden. Ey ırkına güvenenler, sülalesine güvenenler, babam hacıydı, falan diyenler, Allah nasıl Peygamberin (sav) amcasını kıyamete kadar lanetle anmışsa, böyle bir şey sizin için de vardır. Dünyanın en büyük savaşları hep ulus yüzünden çıkmıştır. Bu ümmetin başı hayırlı olduğu gibi sonu da hayırlı olacak. Sahabeler, çok işkenceler çekti. Aynı şekilde Yasin Börü`nün çektikleri, Hasan`ın başına gelenler ucuz bir şey mi? Allah, bunların çektiklerini asla zayi etmez. Allah, cennet karşılığında Müminlerin canlarını ve mallarını satın almıştır. Ne mutlu o bölge insanlarına, memlekete, o topluma ki Allah onlarla alışveriş yapıyor. Eğer bir yerde İslam için bedel ödeniyorsa mallar, canlar, gençlikler ödeniyorsa, korkmayın İslam geliyor. Asıl Allah`ın alışverişi kestiği yerlerden korkun. Onların akıbeti kötüdür.” diye konuştu.

Program sonunda, Umut-Der`in düzenlemiş olduğu kardeşlik futbol turnuvasında şampiyon olan Kur`an Bülbülleri takımı ile en fedakar takım Ebabil Kuşları`na ödülleri verildi. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir