• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Akçakaleliler Kutlu Doğum`da Buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Peygamber Sevdalıları Platformu düzenlenen Kutlu Doğum Mevlidi, saat 13.00`te Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Akçakalelilerin yoğun katılım gösterdiği programda, okunan seslendirilen ilahilerin ardından eğitimci Adem Gönül`ün yaptığı konuşmayla devam etti.

Konuşmasında peygamberimizin (sav) hayatı ve sahabeyi kiramdan kesitlere yer veren Gönül, sahabelerden Musab Bin Umeyr`in peygambere olan aşkını anlattı. Gönül, Musab Bin Umeyr`in Muhammed`i sevda nedeniyle malı mülkü bırakarak, kendisini İslam`a feda ettiğini, şehit olurken bir kefeninin bile olmadığını söyledi.

Müslümanların başına gelenlerin sebebi O`nun Sünnetinden Uzaklaşmalarıdır
Daha sonra Diyarbakır`da yayın yapan Çağrı FM programcılarından Abdulvahab Kaplan yaptığı konuşmada, Akçakalelilere seslenerek, "Siz hem Müslüman hemen Arapsınız sizin diliniz cennette bile kullanılacaktır peygamberimizde Arap`tı bu sebeple peygambere uyan Araplar ona daha yakındır" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Ortadoğu`da yaşananlara da değinen Kaplan, Müslümanların içinde bulunduğu durumun Peygamberin sünnetinden uzaklaşmalarından kaynaklandığını vurguladı.

Seslendirilen ilahilerin ardından mikrofona gelen Ziyaeddin Hoca`nın yaptığı yağmur duasıyla programa son verildi.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20351.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20350.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20349.jpg

(İbrahim Yılmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri