• DOLAR 32.27
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2458.338
  • ...
Moldovalı Natalia, İslam`ı Seçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Moldova vatandaşı olan kadın, Denizli`nin Acıpayam ilçesinde Müslüman oldu. İstanbul`da tekstil atölyesinde çalışırken tanıştığı nişanlısı Hasan Tekin ile Acıpayam Müftülüğüne müracaat eden Moldova vatandaşı Natalia Nacioglo, İlçe Müftülüğünde düzenlenen ``ihtida`` merasiminde Müftü Latif Kesmeci ve şahitlerin huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Uzun süre Müslüman olan arkadaşlarının yaşamını incelediğini ve kendisinin de Müslüman olmaya karar verdiğini vurgulayan Natalia, ``Türk insanının da doğru ve dürüstlüğüne hayran kaldım. Bunun sonucu Müslüman bir Türk erkeğiyle evlenmeye karar verdim`` diye konuştu.

Natalia`nın nişanlısı Hasan Tekin de böyle hayırlı bir işe vesile olduğu için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Natalia ile İstanbul`da kardeşine ait tekstil atölyesinde tanıştıklarını ifade eden Tekin, ``Ailemin onayından sonra nişanlanmaya karar verdik. Daha sonra Natalia da Müslüman olmaya karar verdi. Acıpayam Müftülüğünde yapılan merasimden sonra `Elif` adını alan nişanlımla Denizli`de hayatımızı sürdürmeye karar verdik`` dedi.

Müftü Kesmeci, ``Elif`` ismini alan Natalia Nacioglo`ya Kur`an-ı Kerim, dini kitaplar hediye etti ve ihtida belgesi verdi.

Dünya Bülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir