• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Sakık, İzinsiz Giren Şahsı Salondan Attı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BDP Grup Yönetimi ve milletvekilleri, Genel Başkan Selahattin Demirtaş başkanlığında toplandı. Basına kapalı toplantı sürerken, Sırrı Sakık, 20`li yaşlardaki bir genci kolundan tutarak, salonun dışına çıkardı ve görevlilere, ``Elini kolunu sallayarak buraya nasıl giriyor?`` şeklinde tepki gösterdi.

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan da ``Kimliğini tespit edin, polise teslim edin`` diye bağırdı. Bunun üzerine görevliler, isminin Tolga Karaca olduğu bildirilen kişiyi olay yerinden uzaklaştırdı. Karaca, ``Beni başbakan çağırdı, beni dövecekler`` dedi. Karaca, ``Buraya neden geldiği`` şeklindeki sorulara da ``Türk milleti adına geldim`` karşılığını verdi.

Karaca, polis tarafından gözaltına alındı.

Sakık, Karaca`nın toplantı salonuna girdikten sonra dengesiz davranışlar sergileyerek, ``İnşallah bir şey olmaz`` dediğini aktardı. Karaca`nın grup toplantı odasına kadar nasıl geldiğini Meclis birimlerine soracağını ifade eden Sakık, bunda Meclisin olduğu kadar grup çalışanlarının da sorumluluğu olduğunu söyledi.

Sakık, Karaca`nın bilinçli olarak BDP grubuna geldiğini düşündüğünü ifade ederek, salondan dışarı çıkmamak için bir süre direndiğini anlattı.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir