• DOLAR 32.558
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2435.41
  • ...
İşte Yılın En İyi Fotoğrafı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nevşehir Belediyesi’ nin, fotoğraf sanatının geliştirilmesi ve bu alanda çalışma yapan sanatçılarını desteklemek suretiyle özgün sanat eserlerinin ortaya çıkmasına katkıda bulunmak amacıyla ilkini geçen yıl düzenlediği 2. Uluslar arası Kapadokya Fotoğraf Yarışması’nın bu yıl ki konusu “Tarihi Yaşayan Taşlar” olarak belirlendi.

Merkezi İngiltere’de bulunan Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FİAP)’ın yanı sıra Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun işbirliği ile düzenlenen yarışmaya, Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Bulgaristan, Fransa, Hindistan, İtalya ve Malta’dan 115 amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçısının 413 eser ile katıldı.

Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesindeki Cappadocia Cave Resort(CCR) and SPA Hotel’de, Fotoğraf sanatçıları Fikret Özkaplan ve Sami Türkay ve Sanat Tarihçi Firdevs Sayılan tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda İstanbul’dan Seçkin Uçan’ın fotoğrafı altın madalya ile birinciliği elde etti.

Yarışmaya; Bursa’dan katılan Gürsel Egemen Ergin’in fotoğrafı Gümüş Madalya ile ödüllendirildi. İstanbul’dan Mehmet Serhat Gürsoy’un fotoğrafının Bronz Madalya ile üçüncülüğü elde ettiği 2. Uluslar arası Kapadokya Fotoğraf Yarışmasında, seçici kurul yarışmaya İstanbul’dan katılan Ufuk Teksoy, M.Feyza Berker, Tacetten Yüksel, ve Hakan Yaşar, Ankara’dan Gülnur Besçeli ve Edirne’den Mehmet Müsebbih Ergin’in eserlerini de mansiyona layık buldu.

Yarışmada, Nevşehir Belediyesi tarafından fotoğrafı sergileme ya da ödül grubunda yer alan beş katılımcının arasından, kura ile bu yarışmanın “en iyi sanatçı” rozetinin sahibini de tespit etti. Buna göre Seçkin Uçan, bu yarışmanın “en iyi sanatçı” sı seçildi. Seçici kurul ayrıca yarışmaya katılan eserler arasından 30 eseri sergilemeye layık buldu.


Yarışmaya katılanlara ödülleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri etkinlikleri kapsamında düzenlenecek bir törenle verilecek. 2. Uluslararası Kapadokya Fotoğraf yarışmasında seçici kurulun belirlemesi ile sergilemeye değer bulunan eserler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında 1 hafta boyunca Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Timetürk

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir