• DOLAR 32.262
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2456.254
  • ...
Baraka Yıkımında Arbede
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Bismil`de manav olarak işletilen barakayı kaçak olduğu iddiası ile yıkmaya giden zabıta ekipleri ile barak sahibi arasında arbede yaşandı.

Yol üzerindeki barakanın bulunduğu bu alanı temizlemek için alana Bismil Belediyesi Zabıta ekipleri, yıkım makine ve elemanları, Polis Çevik Kuvvet`ten oluşan bir ekip`te geldi. Bismil Belediyesi zabıta ekipleri Bismil girişindeki kavşakta Hıdır Koluman tarafında manav olarak çalıştırılan barakayı, kaçak olduğu gerekçesiyle yıkmaya gitti. Polis ekiplerinin de güvenlik önlemi aldığı olay yerinde yaklaşık yarım saatlik bir ikna çalışması sonucunda barakayı yıktırıldı.

Boşaltılan baraka, daha sonra yıkıldı. Barakanın yerinin kendi tapulu arsası olduğunu ifade eden Hıdır Koluman, "1996 yılında Diyarbakır - Batman karayolu yapılırken, yol üzerinde 107 metrekare alan üzerinde kalgir dükkanlarım bulunmaktaydı. Yol yapılırken, belediye tarafında yol orta refüjü yapıldı. Kalgir dükkânlarım olduğu alanda, Belediye tarafında istimlâk edilmeden ve kamulaştırmadan dükkanlarımı yıktılar. Şu an bile arsamın tapulu ve kalgir dükkân olarak geçmektedir. Dükkânların vergisi bile ödüyorum." İddiasında bulundu.

Hakkını almak için defalarca Belediye gittiğini ifade eden, Hıdır Koluman, "Belediyeden 107 metrekare yerine 30 metrekarelik bir büfe versinler kabul ediyorum. Belediye 107 metrekarelik yol kenarındaki arsamın kamulaştırmada değerin altında para verdiği için kabul etmedik. Bu konuda hakkımızı istiyoruz." diye konuştu.

 

1996 yılında Mehmet Merdanoğlu belediye başkanlığı zamanında, Diyarbakır -Batman karayolu bitişinde bulunan kalgir dükkânlarımızı isletmeli hali iken belediye tarafında yıktırdığını ifade eden Hıdır Koluman, "1996 yılında belediye dükkânlarımız işletmeli hali iken kamulaştırmadan ve hak bedeli ödemeden yıktırdı. 16 yıldır kullanmadığımız halde, biriken vergi borçları ödedik. Belediye ile aramızda sorun kamulaştırma bedeli konusunda anlaşamıyoruz. Bize verilen bedel az olduğunda anlaşamıyoruz." diye konuştu.

YEŞİL ALAN ÜZERİNDE KAÇAK BARAKA YAPILMIŞ
Bismil Belediyesi zabıta komiseri Murat Zorooğlu, "Yeşilalan üzerinde kaçak baraka yapıp kavun, karpuz tezgâhtarlığı yapıyorlardı. Uyarılarımıza rağmen barakayı kaldırmadığında Belediye zabıta ekipleri yıkım kararı alarak, barakayı kaldırdık." diye konuştu.

Hasan Gündüz - İLKHA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir