• DOLAR 32.197
  • EURO 34.796
  • ALTIN 2451.923
  • ...
Viyana'da Gazze'ye destek yürüyüşü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VİYANA - Dünya Kudüs Günü nedeniyle Viyana'da düzenlenen Gazze'ye destek yürüyüşüne İran, Afganistan, Azerbaycan ve Türkiyeli Müslümanların yanı sıra Hıristiyan ve Yahudilerden de katılım oldu. Yürüyüşe katılım geçen yıla nazaran fazla olması dikkat çekti.

Karl Luega Meydanı'ndan başlayan yürüyüş, Avusturya'nın en büyük kilisesi olan Stephan Kilisesi'nin olduğu Stephan's Meydanı'na kadar yapıldı. Yürüyüş yaklaşık 2 saat sürdü ardından basın açıklaması yapıldı.

Öte yandan Destek Yürüyüşünü provoke etmek üzere bir grup İsrailli, yürüyüş istikametindeki bir sokakta, Dünya Kudüs Gününe karşı bir protesto düzenledi. İsrailli Grup, polisten aldığı cesaretle düzenlenen yürüyüşe karşı sloganlar attı, bununla yetinmeyen grup, kurdukları müzik sisteminin sesini yükselterek yürüyüştekilerin sesini kısmaya çalıştılar.

Müzik sesinin yükseltilmesi üzerine, katılımcılar daha yüksek sesle tekbirler getirerek 'kahrolsun İsrail' sloganları attı.

Polis Ekipleri geniş kapsamlı güvenlik önlemleri aldı. Üniformalı polislerin dışında, sivil polislerde güvenliği sağlamak için hazırda bulundu.

Yürüyüşte Amerika'ya ve İsrail'e lanetler yağdırıldı. Siyonist İsrail’e karşı, "Gazze’yi yaşatın, Gazze’yi özgür bırakın, Terörist İsrail, Çocuk katili İsrail, Siyonistlik faşistliktir, Siyonistlik teröristliktir" şeklinde sloganlar atıldı.

Kur’an-ı Kerim ve Almanca mealinin okunduğu protestoda yapılan basın açıklamasında İsrail'in Filistin'den çıkması ve Gazze'ye özgürlük talebi dile getirildi.

Basın bildirisinin ardından Filistin'in özgürlüğünü simgelemek adına, üzerinde Filistin bayrağı baskılı beyaz balonlar, uçurulduktan sonra yürüyüştekiler olaysız bir şekilde dağıldılar.  (Kasım Tufan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir