• DOLAR 32.236
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2458.473
  • ...
Ergani Metem Lisesi Avrupa yolcusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Ergani Şehit Jandarma Piyade Yüzbaşı Lütfü Gün Metem Lisesi, “Avrupa Birliği Leonardo da Vinci Yerleştirme Projeleri” kapsamında 2 haftalık Avrupa seyahatine çıkacak  öğrenciler, seyahat öncesi Kaymakam Erdinç Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.

Kaymakam Yılmaz, ziyarette yaptığı konşmada, öğrencilerin bu yaşta Avrupa’yı görmelerinin çok büyük şans olduğunu ve devletin vermiş olduğu bu fırsattan olabildiğince yararlanma yoluna gidilmesi gerektiğini belirterek, “Öğrencilerimizin Avrupa’ya yapacakları seyahatte, hem ilçeyi, hem de ülkemizi gururla temsil edeceklerine olan inancımız tamdır.” dedi.

Okul Müdürü Gürkan Beyaz ise yaptığı kouşmada, Çek Cumhuriyetine öğrencilerin yapacakları 2 haftalık staj programında öAvrupa ile ülkemizdeki uygulamaları kıyaslama imkanı bulacaklarını, bunun ileride meslek hayatlarında olumlu gelişmeler sağlayacağını ve staj sonunda proje ortağı olan Stredni Prumyslova Skola tarafından kendilerine belge verileceğini belirtti.

Ergani TEML Lisesinin ortağı olduğu proje  kapsamında, 2 haftalık Çek Cumhuriyeti seyahatine çıkacak olan 14 öğrenci ve 3 öğretmenden oluşan ekip, Çek cumhuriyetinde “Avrupa'daki Kaynakçılık ve Elektronik Uygulamalarındaki Yenilikler” adlı staj programına katılacak.   (Veysi Demirci-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir