• DOLAR 32.582
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2457.373
  • ...
Adana'da metrekareye 77 kilogram yağış düştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Adana’da sabah saatlerinde başlayan şiddetli sağanak yağmur, günlük hayatı olumsuz etkiledi. Birçok ev ve iş yeri sular altında kalırken, sulama kanalları ve derelerde taşkınlar meydana geldi.

Meteoroloji yetkilileri, 2 buçu saatlik süre içerisinde Adana’da metrekareye 77.6 kg yağışın düştüğünü kaydetti.  Yoğun yağışın gün boyu devam etmesinin beklendiğini belirten yetkililer,  özellikle Adana’nın güney mahallelerinde oturan vatandaşların dikkatli olması yönünde çağrı yaptı.

Yoğun yağışlarla birlikte Adana Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ Genel Müdürlüğünde kriz masası oluşturuldu. Bu sabah saatlerinde başlayan ve 2 buçuk saat boyunca şiddetini koruyan yağış, özellikle güney mahallelerinde evlerin ve işyerlerinin su altında kalmasına yol açtı. Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı CANKUR ekipleri, su baskınları sonucu evlerinde ve işyerlerinde mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için hazır bekledi.

Birkaç saat içinde metrekareye düşen 77,6 kilogramlık yağış, kentin ana cadde ve bulvarlarında trafiği olumsuz etkiledi. ASKİ ekipleri ana cadde ve bulvarlarda yaşanan bu sıkıntıya anında müdahale ederek,  kısa sürede yağmur suyunun tahliyesini sağladı.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre; bugün öğleden sonra da Adana’da yağışın etkili olması bekleniyor. (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir