• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Diyarbakır`da Soma`ya yardım kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  -  Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine yardım amacıyla Diyarbakır`da kampanya başlatıldı. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin katılmadığı toplantıya, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, oda başkanları, kamu ve sivil toplum kuruluşları ile temsilcileri katıldı. 

Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybedenler için yardım kampanyası başlatıldığını kaydeden Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç,  yardımların Başbakanlık tarafından duyurulan hesaplara aktarılmasının daha doğru olacağını ifade etti. Faciada vefat edenlerin yanı sıra yüzlerce yaralının da olduğunu belirten Vali Kıraç, yaralılar için acil şifalar dileğinde bulundu. 

Faciada hayatlarını kaybedenlerin acılarını yüreklerinde hissettiklerini söyleyen Vali Kıraç, Diyarbakır Müftülüğünün de vefat eden her maden şehidi için bir hatim indirdiğini belirtti. 

Soma`nın yaralarının sarılmasına yönelik düzenledikleri bu toplantıya Büyükşehir Belediyesi, Dicle Üniversitesi Rektörlüğü ve kentteki kamu kurumları, sivil toplum kuruluşlarının davet ettiklerini belirten Vali Kıraç, acıların paylaşıldıkça azaldığını ve sevinçlerin ise paylaşıldıkça büyüdüğüne dikkat çekerek, Başbakanlıkça açılan hesaplara yardımların direkt olarak yapılmasının daha doğru olacağını ifade etti. (Ali Adiyaman / Mustafa Bikeç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir