• DOLAR 32.384
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Kavalla hurda topluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Daha önce 8 yıl çeşitli köylerde çobanlık yapan Hüseyin Değirmenci adlı hurdacı, kendisi, eşi ve 4 çocuğunun ekmek parasını kazanmak için yaklaşık 10 yıldan beri kentin sokaklarında kavalla hurda topluyor. 

Batman’ın birçok mahallesinde sabahın erken saatlerinden itibaren bazı hurdacılar (eskiciler), bağırarak eski toplarken Hüseyin Değirmenci ise, vatandaşları rahatsız etmemek amacıyla kaval çalarak hurda topluyor. 

6 nüfuslu ailesine bakmak amacıyla 10 yıldır hurdacılık yapan Değirmenci, daha önce Batman’a bağlı köylerde çobanlık yaparak kaval çalmayı öğrendi. Değirmenci, daha sonra Batman’a yerleşerek yaptığı hurdacılık mesleğine kavalı da ekledi. 

Sabahın erken saatlerinde 3 tekerlekli arabasıyla ekmek parasını kazanmaya çıkan Değirmenci, sokak sokak gezip halkın ilgisini çekerek müşteri topluyor. Vatandaşların ilgisini çeken Değirmenci, çaldığı kaval sayesinde çok kazandığını söyledi.

 

Değirmenci, "Önce köylerde çobanlık yapıyordum. Daha sonra çobanlık mesleğini bırakıp Batman’a yerleştim. Burada çobanlık yaptığım sırada öğrendiğim kavalı eskicilikte de kullandım. Bu yüzden vatandaşlar ilgi gösteriyor ve o yüzden hurda toplamaya başladım. Vatandaşlar ise kaval sesi duydukları zaman daha fazla ilgi gösteriyor.” dedi.

 

Vatandaşlar da ilk defa kaval toplayan bir eskici gördükleri için çok şaşırdıklarını dile getirerek, kavalcıya ilgi gösteriyor.   (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir