• DOLAR 32.542
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2444.345
  • ...
Almanya`nın Darmstadt kentinde ilk Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ALMANYA- Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu  ile Almanya’nın Darmstadt şehrinde bulunan Said-i Nursi Camii’nin birlikte organize ettiği ilk Kutlu Doğum etkinliği, yakın çevrede ikamet  eden  gurbetçilerin de yoğun katılımıyla  büyük bir coşku içinde gerçekleşti.

Darmstadt şehrinin Eberstadt semtinde  bulunan bir kapalı spor salonunda gerçekleşen programı, katılımcılar  sonuna kadar ilgiyle izledi.

Etkinlikte konuşmacı olarak Türkiye’den katılan Doğru Haber Gazetesi yazarlarından Araştırmacı Yazar M.Ali Gönül’ün de katıldığı  program, saat 14.00’te, Pfungstadt Milli Görüş Camii imamı Hasan Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti  ile başladı.

Daha sonra programın açılış konuşmasını  Mehmet Üskaya yaptı.

Leipzig Umut İlahi Grubunun seslendirdiği ilahilerle devam eden  programda, sonrasında Mevlid’i Şerifin okunması sırasında  getirilen salavatlara salondakilerin  coşkuyla katıldığı görüldü.

Programda, dünya Kur’an-ı Kerim okuma birincisi Hasan Sadıkî,  tilavetiyle adeta Kur’an ziyafeti  sundu.

Daha sonra Doğru Haber Gazetesi yazarlarından Araştırmacı Yazar M.Ali Gönül  bir konuşma yaptı.

Gönül konuşmasında, sahabelerden örnekler vererek, Kur’an‘ın Müslümanlar  için bir yol haritası, bir yol göstericisi olduğunu ve bu yolun kılavuzunun da Peygamberimiz Efendimiz Hz. Muhammed (sav)  olduğuna değindi.

Kur’an’ın Resullullah ile bütünleşmiş olduğunu söyleyen Gönül, Müslümanların örnek olarak Resulullah’ı (sav) almaları gerektiği üzerinde durdu.

Kısa bir aradan sonra tekrar ilahilerle devam eden programda,  Wiesbaden Kız ilahi grubunun seslendirdiği  ilahiler ve okunan şiirle salonda duygu ve coşku bir arada yaşandı.

Programda ayrıca, Wiesbaden Vahdet Tiyatro grubunun  sahnelediği,   Müslümanların Habeşistan’a Hicretini konu alan skeçi  büyük bir ilgi  ile izlendi.

Wiesbaden Vahdet Camii İmamı M. Faik Hoca’nın yaptığı dua ile sona erdi.

(Mehmet Gündüz-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir