• DOLAR 32.496
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2474.228
  • ...
Solhan, Muhammedi Seda İle Yankılandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Solhan Çağrı-Der tarafından düzenlenen, “Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed “ adlı Kutlu Doğum Etkinliği, Solhan Kültür Merkezi önünde yoğun bir katılımla gerçekleşti. Etkinlikte Hz. Muhammed’in (s.a.v) örnek hayatına vurgu yapıldı.

Etkinliğe Solhanlı Peygamber âşıklarının yoğun ilgi gösterdikleri gözlendi.

Program Halis Hoca’nın okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.  Programda Bingöl İlahi Grubu tarafından ilahiler seslendirilirken, mevlithan Kardeşler de  Mevlid-i Şerif okudu.  

Allah’a ve Peygambere selat selam getirerek konuşmasına başlayan Molla Nizamettin Yaçin, “Rabbimiz (c.c) ‘Biz her ümmete bir Peygamber gönderdik.’ diyerek şu yeryüzüne 124 bin Peygamber gönderen Allah (c.c), onları  insanların hidayeti için göndermiştir. Nübüvvetin son halkası, tıpkı tesbih taneleri gibi sıralı bu Peygamberlerin, son  nübüvvet halkası Hz. Muhammed (sav), adeta tespihe  imame olarak takılmış ve bundan sonra Peygamber gönderilmeyeceği apaçıktır.” İfadelerini kullandı.

Yaçin Hoca’nın konuşmasından sonra  etkinlik ilahilerle devam etti. Akabinde konuşmalarını yapması için mikrofonu alan Emrullah Uysal Hoca, yaptığı konuşmada, Etkinliğe katılan Solhan halkını selamladıktan sonra,  şu ifadelere  yer verdi;

“Yeryüzünde insan kadar şerefli, insan kadar haysiyetli,  insan kadar özü mükemmel, kendi mükemmel, kâinatın sırrı olan hiçbir varlık yoktur. Kâinat içerisinde o kadar varlık vardır ki, Allah’u Teâlâ bu varlıklar içerisinde sadece insanı muhatap olarak kabul etmiş,  bununla beraber yüce Allah (c.c) 124 bin Peygamber göndermiş, 313 tanesi ümmet sahibi, 5 tanesi ulul azm, 25 tanesi Kur’an’ı Kerimdle zikredilmiş, 100’üne  suhuf, 42üne de kitap göndermiştir. Peki  yüce Allah (c.c) bu kadar güzelliği, bu kadar mükemmelliği neden insana vermiştir. İnsan rotasını değiştirdiği zaman, yönünü değiştirdiği zaman, pusulasını yitirdiği zaman, tekrar kendi mecrasına kaysın diye Allah’u Teâlâ Peygamberleri göndermiş ve yeryüzüne öyle bir düzen, öyle bir nizam, öyle bir sistem kurmuş ki, bu düzenin hiçbirinde, hiçbir şekilde en ufak bir bozukluk göremezsiniz. Allah emretmiş güneş doğudan doğar, batıdan batar.  Allah emretmiş,  bulutlar yağmur yağdırır,  Allah emretmiş, doğa yeşerir, canlılar yoktan var edilir, var edildiği zaman yok edilir. Hepsi bir düzen içinde gider. Belki her şeyin yüzünde bir düzen vardır. Her şey mükemmel bir şekilde Allah’a boyun eğiyor.  Neden Allah’ın yaratmış olduğu bir insan,  Allah’ın muhatap kabul ettiği bir insan , Allah’u Teala’nın  istediği şekilde hareket etmesini istiyor.’Yüce Allah bizleri niçin yaratmış, güzelliği mükemmelliği  bizlere niçin vermiş,  bizlere niçin lütufta bulunmuş?’ diye biraz düşünmemiz lazım. Yer yüzü Allah’ın,  gök yüzü Allah’ın , yağmur Allah’ın,  su Allahın , mal Allah’ın , mülk Allah’ın , her şey Allah’ın. Madem her şey Allah’ın, Allah o halde bizden ne istiyor? Biz ne yapacağız ki Allah Teala bizden razı olsun ve bizi bundan daha farklı daha güzel daha mükemmel aklın idrak edemediği  hayal gücünün yetişmediği  insanların tasvir edemediği  mükemmel bir hayat ebedi bir hayat ebedi bir cennete yerleştirsin? Allah bizden koyduğu nizama uymamızı, gönderdiği kitaba göre yaşamamızı bizden istiyor.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Bingöl İlahi Grubunun  tekrar sahne alarak seslendirdiği ilahilerin ardından, yapılan dua ile program sona erdi.

(Behçet Aslan-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir