• DOLAR 32.578
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2431.08
  • ...
Cey-Der`den  Kutlu Doğum ve 3 Aylar Etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Ceylanpınar’da faaliyet yürüten Cey Der,  kutlu doğum etkinlikleri kapsamında  ‘Kutlu Doğum ve 3 Aylar’ programını kapalı semt pazarında saat 19.30 da halkın yoğun katılımıyla gerçekleştirdi. 

Sunuculuğunu Fetullah Aktı’nın yaptığı program Kur’an tilavetiyle başladı. Kur’an tilavetini ulu cami müezzin kayımı Abdullah  Mesut Demir okudu.

Programa katılan Ceylanpınar’ın tanınmış alimlerinden Seyda Muhammed Ali  Arslan yaptığı kısa konuşmada, Peygamber Efendimize getirilen salavat-ı şerifenin öneminden bahsederek halkı salavata teşvik etti.

Programa katılan Ceylanpınar Müftü Vekili Mehmet Emin Ergin, programda yaptığı konuşmada, “Bilindiği üzere 1443 yıl dönümü kutladığımız alemlere rahmet olarak gönderilen Hz Peygamberin (s.a.v) doğumu vesilesiyle 1988 yılından beri anmaktan anlama şiarıyla, kutlama haline gelen kutlu doğum haftasını bu yılda ‘Din samimiyettir’ temasıyla kutluyoruz.” dedi.

Yeşil Kubbe ilahi grubunun okuduğu ilahilerle program devam etti.

Programda Nüsret Dağ, kendisine ait olan “Kafi Bana” adlı şiirini seslendirirken katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

Programa konuşmacı olarak katılan Yeşil Kubbe Cami İmamı ve Cey Der Başkanı  Muhammed Arslan, Ashabın Peygambere olan sevgisinden bahsederek “Bir gün, Hz Peygamber Hz. Ömer’e  ‘ Ya Ömer beni ne kadar seviyorsun? diye sorar. Hz Ömer  ‘ Ya Resullah nefsimden sonra en çok seni seviyorum.’ cevabını verince; Hz  Peygamber  ‘Sizden biriniz beni nefsinden ve ailesinden çok sevmedikçe kamil iman etmiş olmaz. Bunun üzerine Hz Ömer  ‘Ya Resullah seni anne babamdan,  ailemden  ve nefsimden çok seviyorum demiştir.’  şeklinde konuştu.

Arslan konuşmasın devamında 3 aylar ve önemi üzerinde de durdu.  

Program yapılan  duayla son buldu.

 (Mustafa Kaynak – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir