• DOLAR 32.284
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2451.46
  • ...
İstanbul`da `Ben Özgürüm` Etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bahçelievler`deki Nurettin Topçu Kültür Merkezi`ndeki etkinlikte konuşan İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Kadın, Aile ve Gençlik Komisyonu Eşbaşkanı Rabia Yılmaz, İslam coğrafyasında yaşanan zulüm ve haksızlıklardan en çok kadınların ve çocukların etkilendiğini söyledi.

Yılmaz, Mısır, Suriye, Filistin, Orta Afrika ve İslam dünyasının farklı coğrafyalarında kadınların maruz kaldığı haksızlıklara dikkati çekmek ve tepkilerini dile getirmek istediklerini belirtti.

Savaşlardan en fazla zararı en korunmasız kesimlerin gördüğüne işaret eden Yılmaz, "Çocuklardan sonra savaşın en çok etkilediği ikinci kesim kadınlar. Sanki kadın vücudu, savaş meydanlarının devamı gibi, saldırılara maruz kalıyor.

Cinsel istismar, tecavüz ve hamile kadınlara yönelik şiddet gibi zulümlerin hepsi, maalesef bir savaş objesi gibi görülen kadın vücudu üzerinde gerçekleşiyor" diye konuştu.

Suriye ve Mısır`da devam eden haksızlıklara da değinen Yılmaz, "Kısa ve uzun vadeli çıkar beklentilerini bir kenara iterek, zulme karşı gür sesle, `dur` demeliyiz.

Vicdan sahibi tüm insanları, İslam dünyasında gizli açık yaşanan zulümleri ve islamofobik refleksleri elbirliğiyle engellemeye çağırıyoruz.

İslam ülkeleri ve teşkilatları olarak basiretli davranmalı ve İslam dünyasına musallat olan bu zulüm bulutlarını dağıtmaya çalışmalıyız.

İslam dünyasının alnına kara bir leke gibi yapışan dahili savaşları ve hak ihlallerini, öncelikle kendi dinamiklerimizle silip yok etmeliyiz" değerlendirmesinde bulundu.

Kur`an-ı Kerim okunan etkinlikte, Arapça şarkılar söylendi, şiirler seslendirildi ve video gösterimi yapıldı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir