• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kur`an hayatımızın projesidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Peygamber Sevdalıları Platformunun Tatvan da düzenlediği ‘Kutlu Doğum’ etkinliğinde konuşan Mola Kerbela Şanlı, Kur`anı Kerimin Müslümanların hayatındaki önemine dikkat çekti. 

Kur’an-a sahip çıkalım

 Kur’an’ın peygamberlerden miras kaldığını ifade eden  Şanlı, “Bu emanet bugün elimizdedir. Bunların mirasına sahip çıkmamız gerekiyor. Kur’ana sahip çıkalım. Çünkü o rabbimizin bize gönderdiği mektubudur. Bu mektupta bizim vazifemiz, hayat projemiz yazılıdır. 

Eğer bizler, hem dünya hem ahretimizin mamur olmasını istiyorsak bu kılavuza başvurmalıyız. Mümkün müdür ki, biz yaratan Allah, bize kılavuz göndermesin? Mümkün müdür bu muazzam kainatı yaratan Allah, bunu rehbersiz ve kılavuzsuz bıraksın?” dedi. 

Kur’an’ın vermek istediği  mesajı çok iyi anlamak gerektiğini ifade eden Şanlı, “ Eğer bugün bir çocuğumuz bizlere bir mektup gönderirse, bizler o mektuptan evladımız bizden ne istiyor diye merak edip okuruz. Okumayı bilmesek onu götürür bir imama bir alime okuturuz. Evladımızın bizden istediğini öğrenmek için.

Peki, evladımızın mektubu Rabbimizin mektubundan daha kıymetli midir ki, onun için mücadele ediyoruz? Evladımızın mektubu Rabbimizin mektubundan daha kıymetli midir ki, onun isteğini öğrenmek için dolaşıyoruz. Fakat rabbimizin mektubunu okumak için gayret göstermiyoruz?” ifadesini kullanarak Kur’ana sahip çıkılması gerektiğini belirtti. 

Kur’an; kainatın kalbi, dünyanın aklıdır

Kainatın kalbinin Kur’an olduğunu ifade eden Şanlı, Kur’anın hükümlerinin kalkmasıyla dünyanın dengesini kaybedeceğini söyledi.

Bediüzzaman’ın Kur’an hakkındaki sözünü hatırlatan Şanlı,  “Kur’an dünyanın aklıdır.  Ahir zamanda Kur’an hükümleri kalktığı zaman, dünya akılsız kalır, dengesini kaybeder. O zaman dünya sersemleşir, nasıl döneceğini bilmez, işte o zaman güneş batıdan doğar doğudan batar. Bize düşen Kur’ana sahip çıkmak. Onun hükümlerini aramızda uygulamak. Okuyalım, tanıyalım, uygulayalım, başımıza taç edelim. Çocuklarımıza, evlatlarımıza okutalım, onlara tanıtalım, onların hayatını Kur’ana göre dizayn edelim.” şeklinde konuştu. 

Allah’ın ve Peygamberin  merkezde olmadığı bir dava başarıya ulaşamaz

Allah’ın ve Peygamberin merkezde olmadığı bir davanın başarıya ulaşamayacağını hatırlatan Şanlı, “Düstur olarak kendimize Kur’an-ı, rehber olarak Hz. Muhammed Mustafa’yı(sav), dava olarak İslam davasını, kanun olarak şeriatı, dostlardan Allah’ı, arkadaşlardan peygamber sevdalılarını kendimize seçmişiz ve beğenmişiz.” şeklinde konuştu.

(Şükrü Tontaş - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir