• DOLAR 32.551
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2490.31
  • ...
Hani`nin Çukur ( Şeyno) köyünde Hz.Peygamber aşkı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR-Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Derneklerden  İrşad-Der Hani ilçesine bağlı  Çukur (Şeyno) köyünde  düzenlediği kutlu doğum etkinliğine, halk yoğun ilgi gösterdi.  

Köy İmamı Aziz Narin  Hoca’nın  Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Grup İrşad’ın okuduğu  mevlidi şerif  ile devam etti.

İlahi sanatçıları Grup Aksa ve Grup Vuslat   Peygamberimiz üzerine yazılan ilahileri seslendirmeleri ile kutlu doğum etkinliği devam etti.  

Etkinlikte bir konuşma yapan Hani İrşad-Der Başkanı Muzaffer Karavil Hoca, yapılan bu mevlit etkinliklerinin temel amacı Peygamber sevgisi ve muhabbetini gönüllere kazımak ve peygamberi model alan bir hayat tarzını seçmek  olduğunu belirterek, Büyükler olarak bizlere çok önemli görevler düşmektedir. Kur’an nesli bir toplumun inşasını arzuluyorsak, hep beraber Allah’ın ipi olan Kuran’a sarılmamız gerekmektedir. Rabbim gençlerimizi muhafaza etsin, İslami bir şuur versin.” dedi

Programa konuşmacı olarak katılan Aziz Topkaya Hoca ise  konuşmasında,  “Peyygamber Efendimizin şanı Kur’an’da yücelmiş, Allah ve melekleri O’na selat ederler. Çünkü O’nun ahlakı Kuran idi. Ebu Cehiller niçin O’na iman etmedi biliyor musunuz? Çünkü  O, Resulullah’ın mesajını kabul etmemişti. Ebu Cehil şöyle demişti, ‘Şayet benim içkime, kumarıma, fuhşuma ve zülmüme karışmayacaksan ben de sana iman edebilirim.’ demişti. Ama bir insan la ilahe illallah demişse, elbette içkisini de kumarını da faizini de zulmünü de terk etmesi gerekir.” dedi.

Allah’ın habibi Muhammed Mustafa’yı  makam-ı mahmud derecesine çıkaran, İslam-Kur’an yolunda çekmiş olduğu sıkıntı ve meşakatlerdir. 23 yıl boyunca durmaksızın İslam’ı tebliğ eden Resul-i Erkem (sav), veda haccında yüz bin sahabeye hitap ederken, ‘Size iki emanet bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe delalete düşmeyeceksiniz. O iki emanet, Kuran ve sünnettir.’ Ve bu iki emanet, kıyamet gününe kadar aramızda olacaktır. O halde bizler Kur’an ve sünnet çerçevesinde hayatımızı idame ettirmeliyiz ki, Rabbimiz bizden razı olsun.” dedi.

Program Nihat Çam Hoca’ın okuduğu dua ile sona erdi. 

(İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir