• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Muhammedi sevda bizim için önemlidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA-Nisan ayının Kutlu Doğum ayı olması münasebetiyle Türkiye’nin birçok yerinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinlikleri devam ediyor. Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. 

Karaköprü Belediye Könferans salonunda saat 20.30’da düzenlenen programa yoğun katılımdan dolayı salon tamamıyla doldu. 

Program Ömer Soyaslan’ın okuduğu Kur’anı Kerim ile başladı. Kur’anı -Kerim tilavetinin ardından Şanlıurfa Kardeşler İlahi Grubu Mevlit okudular. 

Kutlu Doğum programına konuşmacı olarak katılan Doğru Haber Gazetesi yazarlarından Mehmet Müfit Yaray Peygamber sevdasının kendileri için çok önemli olduğunu dile getirdi.

Türkiye’nin dört bir tarafında Peygamber sevdasının kutlandığını ifade eden Yaray,  bu yıl 300 tane büyük meydanda bu sevdanın yaşandığını belirtti. 

Peygamber sevdasının kendileri için önemli olduğunu ifade eden Yaray, “Bu sevda bizim için önemlidir çünkü Muhammed Mustafa (asv) Allah’u Teala’nın habibidir. Allah’ın kendisini sevdiği habibim dediği büyük zattır. Kainat içerisinde Allah’u teala Hz.Muhammed dışında hiçbir varlıga bu şanı bu şerefi vermemiştir” ifadelerine yer verdi. 

Hz Muhammed’in alemlerin rahmet kaynağı olduğunu söyleyen Yaray, “Alemde  sadece insanlık için değil 18 bin alemin varlık sebebi Hz Muhammed (sav) dir. Kainatta hangi mevcudat varsa varlığını devam ettirmesi için gereken Allah aze ve celenin tecellileri neyse Hz Muhanned’in (asv) hurmetine  o teceliyi Rabul Aleminden alıyor.  Hz. Muhanned Mustafa (sav)  ‘Ya habibim eğer sen olmasaydın ben kainatı yaratmazdım’ hadisi şerifin sırrıdır. İşte biz bunu için Hz. Muhammedi seviyoruz” şeklinde konuştu. 

Hz. Muhammed’de olan sevdalarını  bir daha ilan etmek için toplandıklarını söyleyen Yaray, “Ey Urfa! dağlarınla taşlarınla bu sevdaya şahit ol. Biz Peygamber sevdalılarıyız. Bizler Allah’ın Habibinin aşıklarıyız ve bizler onun yolunda yürüyeceğiz. Biz bu sevdamızı burada ilan ediyoruz ve inanıyoruz ki bu ilanınız melekler tarafından kayıt altına alınıyor” ifadelerini kullandı.
Yaray’dan sonra Şanlıurfa Kardeşler İlahi Grubu ve Kız ilahi gurubu Hz. Muhammed üzerine bestelenen eserleri seslendirdiler. Program yapılan dua ile son buldu. (Sedat Kuşulay/Mehmet Demir-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir