• DOLAR 32.514
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2439.265
  • ...
Muhammedî Sevda Liselerde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Silvan’da Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Silvan İmam-Hatip Lisesi öğrenci, öğretmen  ve yöneticileri  tarafından bir konferans salonunda konuşan Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

 Okul müdürü Mehmet Ensari konuşma yaptığı etkinlikte okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

 Ömer İsteyici’nin okuduğu Kuran-ı Kerim ile başlayan program, öğrencilerin seslendirdiği ilahi ve mevlid-i şerif ile devam etti.

Etkinlikte konuşan Okul Müdürü Mehmet Ensari, “Hz. Peygamberin yeryüzüne bir güneş gibi doğduğunu belirterek, “Peygamber denildiği zaman düşünmemiz, tefekkür etmemiz gerekiyor. Hz. Peygamber dünyaya gelmeden önce dünyada bir zifiri karanlık, küfür, haksızlık ve zulmün hakimiyeti vardı.  Kadınlar insan olarak değil, köle olarak görülüyordu. zülumat o kadar fazlaydı ki, kadınlar ve kız çocukları babaları ve eşleri tarafından kara toprağa gömülüyordu. Hz. Peygamberin gelmesiyle hak,  özgürlük, adalet ve kardeşlik hakim oldu.”  ifadelerini kullandı.

 Ensari konuşmasında, “İnsanlığın içinde Hz. Peygamberden sonra, bu dünyaya teşrif etmek, onun ümmetinden olmak, onun ümmeti ile beraber olmak ve onun ümmeti arasında bir de İmam Hatipli olmak, o şuuru elde etmek, İmam Hatip duygusunu yaşamak ve Peygambere yakışan bir hayat modeli ortaya koymak, insana çok bahtiyar olma özelliği veriyor.” dedi.

 Demokrasi Müslümanlara gelince işlemiyor

Ensari konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz diyoruz ki, Hz Peygamberin yolunda gitmek huzur barış ve kardeşlik getiriyor. Ama bizde huzur, barış ve kardeşlik yok. Çünkü yanı başımızda kardeşlerimiz her gün varil bombaları ile öldürülüyor, Mısır’da ilk önce 529, dün ise 683 kişiye idam cezası veriliyor. Bu kararları da Mısır müftülüğü destekliyor, onaylıyor. Bu ciddi bir sıkıntıdır. Adalet bizim topraklarımıza, bizim ülkemize ve ayriyeten İslam topraklarına uğramamıştır. Demokrasi bize gelince işlemiyor. Burada başka bir yerde idam söz konusu olduğu zaman, bütün dünya ayağa kalkıyor ama İslam alemi söz konusu olunca, Peygamberin hayatını kendine model yapmaya uğraşan insanlara gelince, bütün dünya kör, sağır ve dilsizdir.”

 Programda Diyanet görevlisi M. İhsan Duruk ise yaptığı konuşmada, Hz. Peygamberin, insan onurunun olmadığı cahiliye devrinden, Asr-ı Saadete,  kız çocuklarının diri diri gömülmesinden kadınlara verilen yüce değere ve Hz. Peygamber`in 1400 sene önce İnsan Hakları savunuculuğu misyonunu üstlenmesine kadar bir çok konuyu örneklerle anlattı.

 Program Ziya Gökalp imam hatip okulu öğrencilerinin seslendirdikleri ilahiler, Hz. Fatma’nın hayatının anlatıldığı skeç ve Hz. Vahşinin Müslüman oluşunun anlatıldığı gösterimle son buldu.  (İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir