• DOLAR 32.589
  • EURO 34.866
  • ALTIN 2505.05
  • ...
İdeal Gençlik Topluluğundan `Kutlu Doğum` programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Hz. Muhammed (sas)’in 1443. yılı viladeti nedeniyle İdeal Gençlik Topluluğu, Batman Üniversitesinde “Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed (s.a.v)”  konulu konferansı yaptı.

Programa üniversiteli öğrencilerinin yanı sıra üniversite dışından vatandaşlar da katıldı. Konferans Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Açılış konuşmasını İdeal Gençlik Topluluğu Başkanı Ahmet Altundağ yaptı. Altundağ, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 Daha sonra konferans, mevlüthanların okuduğu Mevlid-i Şerif ve Sevgi Müzik Grubu tarafından okunan ilahilerle devam etti.

 İlahilerin ardından konuşmacı olarak Araştırmacı Yazar Yahya Oğraş bir konuşma yaptı.

Oğraş, Peygamber Sevdalıları Platformu olarak bugün Resulullah (sas)’in kutlu viladetinin 1443. yıldönümünü kutlamakta olduklarını dile getirerek, “Bu dönemin, bu asrın bu çağın tek bir kurtuluşu varsa o da Kur-an azimuşşan ve onun canlı tefsiri olan Hz. Muhammed (sas)’dir. Çünkü bizler bu iki özümüz olan, iki referansımız olan Kuran ve sünnetten uzak olduğumuz için idealden yoksuluz, hedeften yoksuluz. O halde bu öze dönmek lazım, bu fıtrata dönmek lazım.” şeklinde konuştu.

 Konferansta katılımcılara Peygamberimiz (sas)’in hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterisi sunuldu. Program yapılan dua ile son buldu. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir