• DOLAR 32.482
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2420.09
  • ...
İstanbul Kutlu Doğum Etkinliğinde Kim ne Dedi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - İstanbul’un Kazlıçeşme Meydanı geçtiğimiz Pazar günü Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği ile muhteşem ve coşkulu bir kalabalığa şahitlik etti. Farklı dillerden, farklı renklerden insanlar, Peygamber Efendimize olan sevgilerinden dolayı Kazlıçeşme Meydanında yapılan Kutlu Doğum etkinliğinde bir araya geldi.

Renkleri farklı, ırkları farklı, ülkeleri veya geldikleri iller ve ilçeler farklı olan ama sevgileri bir olan bu insanlara mikrofon uzattık ve düşüncelerini öğrendik.

İŞTE O PROGRAMA KATILAN HALKIN DÜŞÜNCELERİ;

Doğruhaber Gazetesi Yazarı Abdulkadir Turan: Ben ilk defa böyle bir program görüyorum. Kalabalıklar halinde ilk defa şahit oluyorum. Her zaman konferans salonlarında görüyorduk. Ama bugün yol boyunca alana gelene kadar çok güzel manzaralarla karşılaştık. Rabbim mübarek kılsın.

Çok farklı yerlerden, farklı dillerden, farklı renklerden, farklı dünya görüşlerinden insanlar hep beraber bu alana akın ediyor.

Hepsinin bir ortak noktası var ki o da Resulullah’ı (s.a.v) sevmek. Hepsi O’nun için geldi. O’na salavatlar getirmek için geldi. Toplu olarak bu sevgiyi hissetmek için geldiler. Fert olarak bu sevgiyi hissetmek ayrıdır ama topluluk olarak hissetmeye gelmişler. Rabbim herkesten razı olsun. Düzenleyenlerden de katılanlardan da Allah razı olsun. Rabbim her yıl daha büyük kalabalıklara kavuştursun.

Abdulsamet Söğüt: Programa katılmak için Batman’dan geldim. İlk defa katılıyorum. Bu kalabalığı ve coşkuyu İstanbul’da ilk defa görmüş olmama rağmen çok duygulandım. Çok güzel bir duygu.

Ben herkese her sene buraya gelerek bu coşkuyu yaşamasını tavsiye ediyorum.

Furkan Söğüt: Ben de programa Bolu’dan geliyorum. Daha önce başka programlara çok gittik. Ama Kazlıçeşme’ye ilk defa geldim. Çok duygulandım. İnsanın tüylerini diken diken edecek kadar duygu ve coşku var. Bu tür programlar çok hoşumuza gidiyor.

Mücahit Taşçı: İstanbul’un Sultançiftliği ilçesinden geliyorum. İlk defa katılıyorum. Çok güzel bir etkinlik oluyor. İnsanlarla kalabalıklar halinde bu sevgiyi yaşamak çok daha güzel oluyor. Aynı çatı altında bir araya gelerek Peygamberimizi anmak gerçekten muhteşem bir şeydir. Umarım bu tür programlar artarak devam eder.

M. Nurullah Sönmezışık: Bu kutlu etkinliğe Batman’dan katılıyorum. Allah düzenleyenlerden razı olsun. Her yıl artarak devam edecektir İnşallah.

Hamza: Bu program için Bursa’dan geldim. Bu programı düzenleyenlerden Allah razı olsun. İnsanlara Allah’ın Resul’ünü anlatmak, onları bu noktada bilinçlendirmek için yapılan bu programları yapanlardan ve buraya katılanlardan Allah razı olsun.

Umut Işık: Ben de Bursa’dan geldim. Bu tür programlar gerçekten çok güzel oluyor. Halkı9mız Peygamber Efendimizi çok seviyor. Ve bu tür programlar sayesinde bu sevgi dışa vurulmuş oluyor. Herkesin bu programlara katılmasını isterim. Bu Muhammedi sevdayı solumasını isterim.

Aziz: Ben Diyarbakır’dan bu programa katılıyorum. Kazlıçeşme meydanına ikinci gelişim Allah ömür verdiği sürece gelmeye devam edeceğim inşallah. Buradan Peygamber Sevdalıları Platformu üyelerinin tümünden Allah razı olsun. Bizler için bu nisan ayını bir hasret ayı yaptılar. Bir Muhammed ayı yaptılar. Biz Nisan ayını hasretle bekliyoruz. Bu etkinlik gerçekten müthiş, anlatmakla görmek çok farklı birşey yaşamak lazım. Yolu bilmek ayrıdır yolda yürümek ayrıdır. Tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Hasan Koç: Ben de bu programa İstanbul’dan katılıyorum. Meydanı görünce heyecanlandım gerçekten, baktım bu meydana gelenlerin hepsinin kalbinde Peygamber efendimizin sevgisi kalplerine işlenmiş. İslam bayrağı dalga dalga yükseliyor inşallah. Allah nurunu tamamlayacaktır zalimler istemese de.

Ahmed (Suriyeli Mülteci): Öncelikle biz Suriye halkına yardım eden Peygamber aşığı kardeş Türkiye halkından Allah razı olsun. Bu programda sadece Peygamber efendimizin anılması ona salat ve selam getirilmesi çok güzel, bunun gibi etkinliklerle insanlara Peygamber sevgisi aşılanıyor. Bu meydanlara daha çok insan gelmeli. Allah bu güzel etkinliği düzenleyenlerden razı olsun.

Muhammed Bağdu: Bu etkinliğe ikinci gelişim Allah’a hamd olsun her yıl artarak devam ediyor. Bunun gibi güzel etkinlikler nedeniyle İslam daha iyi anlaşılıyor. İnsanlar tek bir şey için geliyor oda Hz. Muhammed (sav) için bir araya kaynaşıyorlar, adeta bir aile gibi oluyorlar. Bizim için bugün bir bayram adeta bize bu bayram sevincini yaşattıkları için bütün Peygamber sevdalılarından Allah razı olsun. 

 (Erkan Yavuz-Enes Durmaz/İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir