• DOLAR 32.345
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2321.082
  • ...
Cağıt Köyünde Kutlu Doğum Etkinliği...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Peygamber Sevdalıları Platformunun Nizip’e bağlı Tatlıcak(Cağıt) köyünde “Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed (sav)” temasıyla düzenlediği kutlu doğum etkinliğine köy halkı yoğun ilgi gösterdi. 

Tatlıcak  köyündeki ilk Kutlu Doğum programına, köy sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Sunuculuğunu Abdulhakim Övet’in yaptığı program Tatlıcak  köyü Karşıyaka İmam Hatibi Mustafa Özkılıç Hoca’nın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program, Rahmet Mevlid Grubu’nun mevlidi şerifi okumasıyla devam etti. Peygamber Sevdalıları Kız ilahi Grubu’nun seslendirdiği ilahiler ve Kırk yaşındasın şiiri katılımcılara duygulu anlar yaşattı. 

Programda Peygamber Sevdalıları Platformu adına açılış konuşmasını Mustafa Karakurt Hoca yaptı. Karakurt; “Allah’a hamdolsun ki bu sevda her yıl dalga dalga dünyanın ve Türkiye’nin dört bir tarafını kuşatmış durumda ve bu gün Allah’ın yardımı ile köyümüzde de Kutlu nebinin Kutlu Doğum mevlidini düzenlemek bizlere de nasip oldu. Bu kutlu sevdanın başlangıcını her yıl yüce Rabbimizden kıyamete kadar sürmesini niyaz ediyoruz. Ta ki kalplerimizde saklı olan peygamber sevgisi sınırlarını aşarak bir tohumun kabuğunu parçalayarak toprağı yararak fidana ve ağaca dönüşerek meyvesi ile insanlığın bedeninde fayda vermesi gibi Hz Muhammed`in (sav) sevgisi ve muhabbeti ve Kur’an’ın ahlakı da tüm gönüllere şifa olsun.” dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Eğitimci Abdulkadir Doğan Hoca; Hz. Muhammed’e (sav) olan sevginin önemine vurgu yaparak “Bu sevgi hepimizi kurtarmaya yetecektir. Onun doğum gününde ona selam gönderiyoruz. Bununla birlikte onu anıyoruz ve anlamaya çalışıyoruz. Onu anmakla gönüllerimiz huzur buluyor, gözlerimiz özlemle doluyor.” dedi. 

Aydoğan; “Durup dururken bu programlarda nerden çıktı diyeceksiniz. Eskiden bu tür etkinlikler camilerde ve ya bir evde düzenlenirdi. Meydanlara çıkmanın ne anlamı var diyeceksiniz. Bu meydanlar Peygambere saldırının cevabıdır. Peygamberimize saldırdılar. O’na hakaret ettiler. Dil uzattılar. Bizlerde peygamber sevdalıları olarak itiraz ediyoruz dedik. Bizim peygamberimize kimse dil uzatamaz O’nun hakkında karikatür çizemez dedik. Ey batı her türlü değerimize saldırdın tüm beldelerimizi işgal ettin ve topraklarımızı sömürdün Ama! Ey batı hiç kusura bakma biz Sümeyraların, Musapların izindeyiz Peygamberimize dokundurmayız. ”şeklinde konuştu.  

“Bizler O peygamberi tekrardan anacağız. Çünkü kim peygamber demiş ve O’nun yolunu takip etmiş ise kurtulmuştur.” diyen Aydoğan konuşmasına şöyle devam etti:  “Kim Peygamberi kendine örnek almış ise ister bu bir topluluk ister bir fert ister bir belde olsun O topluluk, fert, beldeye huzur bulmuştur. Yine kim Allah ve Peygamber demiş ve Onların dediklerini uygulamış ise iki cihanda saadeti elde etmiştir. Yine kim Allah ve Resulüne düşmanlık etmiş ise iki cihanda zelil olmuş ve kaybetmiştir. Bu meydanlar peygamberine sevdalananların meydanıdır. Bundan dolayı dolup taşmaktadır. Bizler bundan dolayı buradayız. Peygamberimiz yeryüzüne adaleti getirmiştir. Mazlumlar yetimler O’nun gelişi ile huzur bulmuştur. Bu gün dünyaya bakınız kimileri açlıktan ölürken kimileri de zayıflamak için para harcıyorlar. Peygambere uymayanların sonu budur.” 

İnzar İlahi ekibinin okuduğu ilahilerden sonra program Orhan Harat Hocanın yapmış olduğu duanın ardından son erdi.

(Ökkeş Korkmaz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir