• DOLAR 32.269
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2401.913
  • ...
Çüngüş`te Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu’nun Çüngüş’te ilk defa açık alanda düzenlediği kutlu doğum etkinliği, Mehmet Dimdik Hocanın okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program Çermik Kız İlahi Gurbu seslendirdikleri şiir ve Ersin Hoca’nın okudukları Türkçe mevlitle devam etti.

Akabinde Çermik İlahi Ekibi sahne alarak seslendirdikleri ilahilerle katılımcılara coşku dolu anlar yaşattı.

Kısa bir konuşma yapan Mehmet Eroğlu, peygamber sevgisine değinerek, “Sizin bu sevgi ve muhabbetiniz makbuldür, değerlidir. Peygamberinizi, liderinizi sevindirdiniz inşallah. Değerli kardeşlerim kainatın en üstünü olarak yaratıldık. Ve her şey bizlerin emrine sunuldu. Allah (cc) her türlü nimeti bizlerin hizmetine verdi. En büyük nimet yol gösterici olarak peygamberler göndermesidir.” dedi.

Muzaffer Karavil Hoca programda yaptığı konuşmada,  Peygamberin (sav) hayatından kesitler sundu.

Bu gün her yerde Hz Rasulullah’ın (sav) Medine’ye teşrif ettiği gibi Mevlit etkinlikleri düzenlendiğini hatırlatan Karavil Hoca, “Sanki Hz Rasulullah (sav) o illere, o ilçelere, o beldelere ve o köylere teşrif etmiş gibi mevlit kutlamaları düzenleniyor. İşte bu gün Çüngüşlü Müslümanlar olarak, şunu gösterdiniz. Bizler de Hz Rasulullah’ı (sav) ilçemize davet ettik. Efendimizi evlerimize, çarşımıza davet ettik. Tebrik ederim. Allah’u Teala, Hz Rasulullah’ın (sav) sevgisini kalbimizden çıkarmasın hiçbir zaman. Bizleri hiçbir vakit onun sünnetinden ayırmasın.” dedi.

“Her yerde Peygamberimizden bahsediliyor”
“Elhamdülillah bu gün her yerde ve her mekanda Hz Muhammed’ten bahsediliyor.” diyen Karavil, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu gün İslam düşmanı olan Avrupa’da en fazla konuşulan din İslam’dır, Kuran’dır. Ve en çok konuşulan şahıs Hz Muhammed’tir. Evet, insanlık ona muhtaçtır. O bütün insanlığın peygamberidir. Bakınız Almanya’da bir yıl içerisinde 25 bin Alman İslam’la müşerref olmuş, Hz Muhammed’in (sav) ümmeti olmuştur. Zalim Amerika’da Müslümanların sayısı 9 milyona ulaşmaktadır. Fransa’da Müslümanların sayısı çoğalıyor. İngiltere’de her geçen gün hidayet bulan, Hz Peygamberle tanışan, Kuran’la tanışan insanların sayısı fazlalaşıyor.”

Cahit Genç Hocanın okuduğu kapanış duası ile program son buldu. 

(İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir