• DOLAR 32.573
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2425.742
  • ...
Konya`da Coşkulu Kutlu Doğum Programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı üye derneklerin düzenlediği kutlu doğum etkinliği, Şehir Meydanında binlerce kişinin katılımıyla, salavatlar ve tekbirler getirilerek coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.

Sunuculuğunu Abdulmenaf Adıyaman ve Muhammet Bahar’ın yaptığı etkinlik, Osman Küçükaydın Hoca’nın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

“Eğer Kuran bir insan olmuş olsaydı Peygamber efendimiz gibi olurdu”

Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra açılış ve selamlama konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Peygamber Sevdalıları Platformu üye derneklerden Fatih Mahallesi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Fatih Der) Başkanı M. Zülfü Tan, “Peygamber Sevdalıları Platformu olarak hazırlamış olduğumuz bu etkinliğimize hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Peygamber Sevdalıları Platformu, Türkiye’de bu yıl 310 yerde Peygamber efendimizi anma etkinliği düzenlemiştir. Kalbinde peygamber sevgisi taşıyan kardeşlerimiz meydanlarda Peygamber sevgisini haykırmışlardır. Bu yılki kutlu doğum etkinliklerimizin teması  ‘Yürüyen Kuran Hz. Muhammed’ dir. Çünkü Kur’an Peygamberimizin şahsında kişiselleşmiştir. Eğer Kur’an bir insan olmuş olsaydı Peygamber efendimiz gibi olurdu.” Peygamber efendimizin ahlakı Kur’an’ın ahlakı, onun yaşantısı Kuran’ın yaşantısıdır. Bize Peygamberimizi en güzel şekilde anlatan Yüce Rabbimizdir ve onu da yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de belirtmiştir.” ifadelerini kullandı.

Program Konya Grup Davetin seslendirdiği birbirinden güzel ilahilerin ardından, Adnan Haluç Hoca’nın konuşmasıyla devam etti.

“Allah’ın Resulünü gösterin bana O sağ mı hayatta mı?”

Adnan Haluç Hoca konuşmasında, anlatacağı konuyu özellikle alandaki kadınların dikkatlice dinlemelerini rica ederek, “Tarih Uhud savaşını gösterir. Analarım, bacılarım sizden istirham ediyorum bu örneği dikkatle dinleyin. Bir bayan sahabe kocası şehit düşmüş, babası şehit düşmüş oğlu şehit düşmüş ve koşarak savaş meydanına gelir. Sahabe bu bayanı tanır ve hemen vaveyla kopar. Durdurun şu kadını aman ha durdurun. Vallahi babasının kocasının ve oğlunun şehit olduğunu öğrense Allah Resulünü incitici sözler söyleyebilir. Kimse bu kadının durduramaz. Ey kadın dur nereye gidiyorsun der sahabe, Allah Resulünü der kadın. Sahabe; Kadın senin baban şehit düştü, kadın önemli değil der. Kocan şehit düştü, önemli değil, oğlun şehit düştü, vallahi önemli değil. ‘Allah’ın Resulünü gösterin bana O sağ mı hayatta mı?’ der. Allah’ın Resulü işte şurada derler. Kadın Elhamdülillah Allah’ın Resulü sağsa ne gam var ne de keder’ der.” şeklinde konuştu.

Adnan Haluç Hoca’nın konuşmasından sonra Rehber tiyatro grubu, Abdullah bin Mesut’un (ra) sahabenin hayatını konu alan piyesi sahnelerken katılımcılar duygulu anlar yaşadı.

“Devletin idam fermanını çıkardığı kişiye arkadaşları ya da akrabaları yanaşır mı?”

Kürsüye davet edilen Nizamettin Yalçın Hoca, Peygambere sevgi konusunu işlediği konuşmasında Hz. Ebubekir’i örnek göstererek, yaşanan şu olayı anlattı.

“Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) Hz. Ebubekir’e beraber hicret edeceklerini söyleyince Hz. Ebubekir ağlıyor. Düşünün, diyelim ki devlet bir insanı arıyor idam fermanını çıkarmış öldürecekler. Ona arkadaşları ya da akrabaları yanaşır mı? Ama Hz. Ebubekir bunu bildiği halde kendini feda etmek için, Resulullah ile arkadaş olmak için can atıyor ve ağlıyor.”

Hz. Muhammed (SAV) ve Hz. Ebubekir’in beraber Mekke’den Medine’ye hicret için yola çıktıklarını belirten Yalçın Hoca,”Nihayet Sevr mağarasına varıyorlar. Üç gün mağarada kalıyorlar. Üç günden sonra Medine’ye gitmek için yola çıkıyorlar. Hz. Ebubekir Resulullah’ın bir arkasına bir önüne bir sağına bir soluna koşuşturuyor. Hz. Peygamber bunun nedenini sorunca, Hz. Ebubekir şöyle cevap verir, ‘İçimden öyle geliyor ki sağından yürüdüğümde solundan birilerinin seni vuracağı aklıma geliyor. Solunda yürüdüğümde birilerinin arkadan vuracağı aklıma geliyor. Arkadan yürüdüğümde birilerinin önden vuracağı aklıma geliyor o yüzden sürekli etrafında pervane gibi etrafında dolaşıyorum.’ Dedi.“ ifadelerini kullandı.

Yalçın hocanın konuşmasından sonra Konya grup Davet ve küçük kız ilahi grubu seslendirdikleri ilahilerle katılımcıları coşturdu.

Programın sonunda Salavat Kampanyasında Konya Peygamber Sevdalıları tarafından 1 milyar 190 bin 557 salavatın çekildiği açıklandıktan sonra, yapılan futbol turnuvasında birinci olan Başak Mahallesi çocuk futbol takımına madalyaları verildi.

Program Osman Küçükaydın Hoca’nın yaptığı dua ile sona erdi.  

(İlyas Yavuz/İsmail Yılmaz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir