• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İTHA: Kazlıçeşme Peygamber Sevdalılarına Dar Geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Orjinli İslam Ümmeti anlayışını benimseyen ehlisünnet vel cemaat Kürtlerin Çoğunlukta olduğu on binlerce Müslüman hazreti Muhammed’in kutlu doğum haftasını kutlamak üzere Kazlıçeşme meydanında bir araya geldiler. Burada okunan Türkçe ve Kürtçe Mevlid-i şerif ilgi ile izlendi.

Eğitimci yazar Mehmet Yavuz İslam alemindeki olayları anlattı. Doğru Haber gazetesi genel yayın yönetmeni İlahiyatçı Mehmet Göktaş’da geniş bir konuşma yaptı.

On binlerce kişiyi belli bir disiplin altında kontrollü bir şekilde alana alan tertip komitesinin düzenli çalışması dikkatlerden kaçmadı. Özellikle basın mensuplarının görevini yapması adına her türlü kolaylığın gösterilmesi basın mensuplarının dikkatinden kaçmadı.

İstanbul Times yayın grubu imtiyaz sahibi gazeteci yazar Hüseyin Çetiner’de programı takip etti

Çetiner şunları ifade etti “Özellike Diyarbakır’da Kürt milletini dinsizliğe teşvik etmek üzere çalışan Marksist yapının olumsuz propagandasına karşı gençleri korumak ve İslam dini hakkında bilgi vermek üzere güzel İslami çalışmalar yapan bir topluluğun İstanbul-Zeytinburnu Kazlıçeşme meydanında yaptığı ve on binlerce Müslümanın kendi imkanları ile uzaktan ve yakından buraya gelip programa katılmalarını çok anlamlı buluyorum dedi.

Bizimde bu çorbada tuzumuz olsun düşüncesinde olduğumuz için Gazete,televizyon ve haber portallarımızı temsilen burada olmayı bir görev saydığımız için ekibimle buraya geldim” dedi.

İstanbul Times Haber Merkezi / Merve Saraç


Bu haberler de ilginizi çekebilir