• DOLAR 32.56
  • EURO 34.928
  • ALTIN 2441.129
  • ...
Bahşiler köyünde Muhammedi sevda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Peygamber Sevdalıları Platformu’nun Eğil ilçesine bağlı Bahşiler köyünde bu gün köy meydanında düzenlediği kutlu doğum etkinliği,  köy imamı Mele Cemal`in Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Daha sonra Grup Aksanın seslendirdikleri ilahiler ve okudukları mevlid-i şerif ile devam etti.

Mele Mehmet Keskin Hoca programda yaptığı konuşmada,  Peygamber (s.a.v )’in hayatından kesitler sundu.

Keskin Hoca konuşmasında,  “Peygamber (s.a.v.) Hz. Aişe (ra) ile bir konuşmasında ‘Ya Aişe biliyor musun ben ümmetimin kurtuluşu için her namazda dua ediyorum’ diyor. Ve yine Peygamber (s.a.v) son anlarını ‘Ümmeti ümmeti!’ diyerek geçirmiştir. Bize bu kadar düşkün olan bu Peygamberi çocuklarımıza ne kadar tanıtıyoruz? Onu ne kadar seviyoruz? Sevginin ispatı itaattir,O`nun sevgisi, sevenlerine değer kazandırır. Nasıl ki ashap onu severek değer kazandılar, hala sahabelerden bahsederken `radiyallahu anhum` diyoruz. Bu da Peygambere itaatin onlara kazandırdıklarındandır.

Müslümanın değer kazanması, Peygamberine islam’a değer vermesi ile olacaktır. 

“Bu gün tüm dünyada Müslümanların zulüm altında olmasını, kanlarının akıtılmasının sebebinin İslam’ı ve Peygamberi önemsememeleri dolayısı iledir.” Diyerek konuşmasını sürdüren Keskin Hoca, daha sonra da Hz. Ebu Bekir, Hz Zeyd gibi sahabelerin hayatlarından kesitler sunarak, Müslümanların da o yolun yolcuları olmaları gerektiğini ifade etti. 

Program Mele Fedaî`nin yaptığı dua ile sona erdi.  (Ali Durgunsu-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir