• DOLAR 32.37
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2325.438
  • ...
Muradiye`de Kutlu Doğum`a Yoğun Katılım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Peygamber Sevdalıları Platformu’nun Muradiye’deki Kutlu Doğum etkinliği büyük coşkuyla kutlandı.

Program olan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. 

Ardından sançtı Selami Güneş ile Erciş Grup Besmele ve küçük kızların oluşturduğu ilahi grubunun birbirinden güzel ilahileri seslendirildi. Program küçük mevlüthanların mevlidi şerifi okumaları ile devam etti.

“Ey insanlar sizlerde Peygamberi sevin, salih amel işleyin”

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Molla Celal Bozdaş, meleklerin meydanda bulunan Peygamber âşıklarını izlediklerini belirterek, "Peygamber (s.a.v) davasına ilkin evinde başladı. En yakın çevresinde başladı. Hz. Hatice bir yandan, Hz. Zeyd bir yandan, Hz. Ali bir yandan insanları kurtuluşa çağırmaya başladı. Tabi bu kolay olmadı. Çünkü küfür her yere kök salmıştı. Bu insanlar bu davayı her yere götürdüler ve bunun için bir bedel ödediler. Ahirette kimsenin kimseye faydası olmayacak. Peygamber (S.A.V.) ailesine, kızına, eşine ve yakın akrabasın şöyle sesleniyor; `Vallahi ben sizi Allah`ın gazabından kurtaramam, bunun için sizi kurtaracak olan ameli işleyin.` Peygamber bunu söylüyor. Ey insanlar sizler de Peygamberi sevin, salih amel işleyin. Bu meydandan Allah`ın melekleri sizi izliyor, buna inanın. Yüce Allah Peygamberini eğitiyordu, Peygamber de ümmetini eğitiyordu” dedi. 

“Ehli Fısk türemeye başladı”

Hz. Muhammed (S.A.V)’in meydanlarda anıldığını söyleyen Bozdaş, “Biz müminler gevşemeye başladık. Ehli Fısk türemeye başladı. Gelin cesur olalım, Kur-an’a ve sünnete sımsıkı sarılalım. Sarılalım ki saadet devri cehalete dönmesin. Bu 21. asırda tekrar Hz. Muhammed (a.s) meydanlarda anılıyor. Elhamdülillah gün be gün gelişecek, dünyanın dört bir yanına yayılacak. Çünkü biz bunu kavramışız. Bizler İslam’ı Kur’an’dan anlıyoruz. Kur’an’ı Hz. Muhammed (s.a.v)’den öğreniyoruz.  Çünkü Hz. Muhammed (s.a.v), yürüyen bir Kur’an idi. Yani Kur’an’ın bütün emir ve yasaklarını uygulayandı.  Bunun için Allah (c.c) acaba bu Kur’an-ı, Peygamberi niye gönderdi, ne için gönderdi veya diğer Peygamberleri niye gönderdi? Allah Peygamberimizi insanları aydınlatmak için gönderdi. Evet, bunun için Hz. Peygamber yürüyen bir Kur’an idi. Kur’an’ın her inen ayetini Resulullah önce hayatında tatbik ederdi” şeklinde konuştu.

Programın sonuna doğru tekrar sahneye çıkan Selami Güneş, birbirinden güzel ilahi ve ezgiler seslendirdi.

 Program okunan duanın ardından sona erdi. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir