• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
`Sevgimizi hayatımızla ispatlamamız gerekiyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Oğuzeli ilçesi Oğuzeli Kültür Merkezi’nde düzenlenen program saat 20.00’de başladı. Mustafa Subaşı’nın sunuculuğunu yaptığı  programda mevlit okundu, ilahi ve ezgiler seslendirilerek konuşmalar yapıldı.

Muhammed Ata Yeğin’inin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Grup İnzar’ın peygamber efendimiz üzerine yazılan ilahileri seslendirmesiyle devam etti. Peygamber Sevdalıları Kız İlahi Grubunun seslendirdiği ilahilerle devam eden etkinlikte Peygamber Sevdalıları Mevlit Grubu mevlidi şerif okudu.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Molla Müfit Yaray konuşmasında, “Allah’a şükürler olsun, bizlerin kalbine Muhammedi aşk doldurmuş, o sevda bizi yerimizde durdurmuyor. Bugün buraya gelenler melekler tarafından Muhammed aşıkları diye kayıt altına alınmıştır, Hz. Muhammed’in sevdalıları olarak kayıt altına almıştır. Evet, inşallah o kayıtlar ahirette bizim kurtuluş reçetemiz olacaktır.” dedi.

Yaray konuşmasına şöyle devam etti: “Sevgi, sevda, aşk bir iddiadır, her sevgi, her aşk her iddia bir ispat ister, yani sadece ben seni seviyorum demek çoğu zaman inandırıcı olmaz. Ama o sevgisi uğruna bazı zahmetlere sıkıntılara meşakkatlere katlanıyorsa bazı çilelere katlanıyorsa, o sevdasını ispatlamış olur. İşte bizim dediğimiz gibi ben Hz. Muhammed’i (sav) seviyorum, ona sevdalıyım demekle, bizler de bir iddiada bulunmuş oluyoruz. Bizler sevgimizi hayatımızla ispatlamamız gerekiyor. Nasıl ispatlayacağız? Hz. Muhammed Mustafa’nın ahlakıyla ahlaklanmamız gerek, onun bizlere göstermiş olduğu yoldan yürüyerek bize verdiklerini yaparak yasaklarından sakınarak ispat etmemiz lazımdır.” ifadelerini kullandı.

Etkinlik Grup İnzar’ın seslendirdiği ilahilerle devam eden program yapılan dua ile sona erdi.

(İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri