• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Palu`da Kutlu Doğum coşkusu devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ- Peygamber Sevdalıları Platformuna üye olan Yeni İhya Der Palu temsilciliği köylerde Kutlu Doğum  etkinliği düzenlemeye devam ediyor.

Balkaya Köyünde düzenlenen etkinlik Yatsı namazından sonra Haşim Dağ’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Program, yerel mevlithanlar Sofi İbrahim Güngören ve Hacı Veysel Kağıtçıoğlunun Mevlidi-i Şerif ve ilahiler okumasıyla devam etti.

Programa Konuşmacı olarak Yeni İhya Der Palu Temsilcisi Kenan Ocak katıldı. Ocak, Peygamber Efendimizin(sas)doğduğu günü Nisan ayında baharın gelişiyle tabiatın canlanmasına benzettiği konuşmasında şunları söyledi: “O kutlu Nisan ayındayız. Peygamber efendimiz(sas) nisan ayında doğmuştur. Nasıl ki Nisan ayında bahar gelir bütün bağlar bahçeler yeşillenir, dağlara ovalara can düşer aynen o şekil Peygamber efendimizde(sas) bir nisan ayında cehaletin karanlığın her türlü vahşetin yaşandığı dünyamıza aynen bir bahar gibi gelmiştir. Bir güneş gibi doğmuştur. Kuruyan gönüllerimize şifa olsun diye o peygamber efendimiz(sas)gelmiştir. Allah’ı unutan insanlığa, yoldan çıkmış insanlığa tevhit akidesini yeniden hatırlatmak için peygamber efendimiz(sas)gelmiştir. İşte biz de Peygamber efendimizin(sas)doğumunu vesile kılarak onu bir kez daha anlayıp hatırlayıp ona olan özlemimizi, hasretimizi yeniden hayatımızda canlı olarak yaşamak durumundayız. Çünkü Peygamber efendimiz(sas)  Allah-u Talanın bize göndermiş olduğu son nebi son elçidir. Bizim kurtuluşumuz dünya ve ahret mutluluğumuz o Peygambere(sas)uymamıza, onu anmamıza onun bize getirmiş olduğu ahlaki öğretilere uymamıza bağlıdır.

 (Ebubekir Alkan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir