• DOLAR 32.562
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2430.275
  • ...
Çengilli köyünde kutlu doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Peygamber Sevdalıları Platformu Muş’un Çengilli köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Etkinliğe köy halkı büyük teveccüh gösterdi. Etkinlikten önce alana toplanan köy halkı tekbir ve salavatlar getirdi. 

Bayanların fazlalığının dikkat çektiği etkinlik  saat 14.00’te  Abdurrahman Tarhan’ın sunumuyla başladı. 

Kur’anı Kerim tilavetiyle başlayan program,  Grup Vahdetin okuduğu mevlit ve ilahilerle devam etti. 

Programa konuşmacı olarak katılan Molla Emrullah Uysal günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Uysal Hoca konuşmasında insanlığın kurtuluşunun Kuran ve Sünnete tabii olmakla mümkün olabileceğine dikkat çekti. 

Yeryüzünde mevcut olan iki sözün insanların kurtuluşlarını sağladığının altını çizen Uysal Hoca, “Yeryüzünde iki etkileyici söz vardır. Bu iki söz şehirleri değiştirmiştir. Memleketleri değiştirmiştir. Devletleri değiştirmiştir. İnsanların hayatını değiştirmiştir. İnsanların çehresini değiştirmiştir. Dünyanın düzenini değiştirmiştir. Öyle yapmıştır ki dünyaya yeni bir düzen gelmiş, yeni bir sistem gelmiş, yeni bir Anayasa gelmiş, yeni bir kurtuluş gelmiş yeni bir huzur gelmiş. Kimsesizler sahipsizler adam yerine konulmayanlar, köleler, fakirler, itilmişler, bu insanların tümü bu iki sözle ayakta kalmıştır. Bu iki söz Kuranı Kerim ve Peygamber (sav)’ in hadisleridir. Kuran Allahın Hadis ise Peygamber  (sav)’in sözüdür ve insanlık bunlar ile kurtuluş bulmuş ve gerçek özgürlüklerine kavuşmuştur.’’ dedi. 

Program daha sonra Şiir ve ilahiler ile devam etti. Şiir ve ilahilerin ardından Zazaca bir konuşma yapan Molla Sahap Korkutata peygamberlerin tağutlara karşı mücadelelerine ve bu mücadeleyi verirken Allah’ın peygamberlerine göndermiş olduğu gayb-i yardımlara dikkat çekti. Korkutata hoca,  asrın Müslümanlarının da Allah’ın dininin yeryüzüne yayılması için çalışmaları halinde aynı yardımların müminler için de yapılacağının altını çizerek, topluluğu İslam’a sahip çıkmaya ve İslam için çalışmaya davet etti. 

Korkutata hocanın konuşmasının ardından, program yapılan dua ile sona erdi.

Köy halkı böyle bir etkinliği köylerinde düzenledikleri için Peygamber Sevdalıları Platformu ile katkı sağlayan herkese teşekkür etti. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir