• DOLAR 32.457
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2448.182
  • ...
``Onun ahlakı Kur`an`dı``
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA – Hilvan ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Selam Der tarafından “Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed” adıyla bu yıl beşincisi organize edilen etkinlik coşkulu bir şekilde gerçekleşti.  

Binlerce kişinin katılımıyla büyük bir coşkuyla saat:13.00’da gerçekleşen etkinlik, İbrahim Durmaz`ın  okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Ardından Selam Der ilahi ve mevlit ekibinin okuduğu mevlidi şerif ve İnzar ilahi ekibinin okuduğu güzel ilahilerle program devam etti. 

Etkinlikte Kürtçe bir konuşma yapan Molla Müfit Yaray, ‘’Bu meydanda Muhammedi koku geliyor. Hamdolsun Rahman’a Hilvan semaları Muhammed’in rengiyle kaplanmıştır. Buraya neden toplanmışız? Evimizi, işimizi terk ettik; yakın-uzak yerlerden bu alana akın ettik. Hz. Muhammed’in aşkı ve sevgisi için toplandık. Bizler Muhammed Mustafa’nın aşıklarıyız, malımızı canımızı feda ediyoruz Resulün yolunda. Malımızla, canımızla kıyamete kadar Muhammed Mustafa’nın kurbanlarıyız inşallah. Resulullah bize iki emanet bıraktı uyarsak yolumuzu şaşırmayız bu iki emanet Kur`an ve Sünnettir’’ dedi. 

Ardından Selam Der ilahi ekibi ve kız ilahi ekibinin okuduğu ilahilerle devam eden program coşkulu anlara sahne oldu. 

Etkinlikte Türkçe bir konuşma yapan İsmail Çevik, ‘’Allah Teâlâ bizlere hidayeti de rahmetini de göndermiştir. Hidayet Kur’an-ı Kerim’dir. Beş vakit namazda diyoruz ki, ‘Yarabbi bizleri doğru yolda hidayet et’ Kur’an-ı Kerim insanların hidayete ermesi için hidayet kaynağı çeşmesidir. Peygamber Efendimizin en büyük mucizesi Kur’an-ı Kerim’dir. Hidayet Kur’an, rahmet kimdir? Muhammed aleyhiselam rahmettir. O’nun ahlakı Kur’an idi. Canlı bir Kur’an idi. Kur’an’ı ve Muhammed aleyhiselamı nasıl örnek alacağız? Kur’an okumak sünnet, onunla amel etmek ise, farzdır’’ şeklinde konuştu. 

İnzar ilahi ekibi ve Selam Der kız ilahi grubunun okuduğu  ilahilerle devam eden program, Molla Sinan Ünel Hoca’nın okuduğu dua ile son buldu. 

Etkinlikten sonra tertip komitesinin yaptığı temizlik çalışmaları ise gözden kaçmadı. (Mehmet Can Yardımcı-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir