• DOLAR 32.592
  • EURO 34.853
  • ALTIN 2505.504
  • ...
`Dünyayı okurken Muhammed`i sevdayla okuyalım`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ- Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden olan Yeni İhya-Der Kutlu Doğum etkinlikleri düzenlemeye devam ediyor.  Dernek son olarak hafta sonunda 2 ayrı belde de yoğun katılımlı etkinlik düzenledi. 

Yazıkonak Halk Pazarı yerinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine, belde halkı yoğun ilgi gösterdi. Akşam saatlerinde düzenlene etkinlik Yunus Kırgıl’ın u Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra İhya küçük kız çocukları sahnede yerini aldı. Özlem Ajans sanatçıları ilahi ezgiler seslendirdi. Ardından mevlithanlar Kürtçe ve Türkçe olarak mevlit okudu. Hemen ardından küçük bir kız çocuğunun peygamberimize yazdığı şiiri seslendirdi. 

"Okuyalım ki zillet kalksın, okuyalım ki insanlık kurtulsun"
Programda Murat Polat bir konuşma yaparak, insanlığın Allah’ın adıyla okumadığı için kaybettiğini söyledi. 

İnsanlığın dünyaya ve yaşananlara menfaat mal ve makam gözü ile baktığını ifade eden Polat, bu kesimin şerefi ve şanı dünya ile ölçtüğünü ifade etti. 

Konuşmasının devamında “Okuyalım, ama Rabbimizin adıyla okuyalım.” Diyen Polat daha sonra şöyle devam etti:  “Dünyayı okurken Muhammed’i bir sevdayla okuyalım. Kur`an-ı bir dille okuyalım. Allah`ın istediği şekilde okuyalım. Okuyalım ki zillet kalksın, okuyalım ki insanlık kurtulsun.” 

Peygamberimizin insanlığa bıraktığı emanetlere de değinen Polat, “Ben size 2 emanet bırakıyorum; biri Allah`ın kitabı Kur`an, diğeri ise benim Sünnetimdir. Bunlara tutundukça delalete sapmazsınız.` Peygamberimizin emanetleri bu gün mahzun, yetim, sahipsiz. Bugün ümmet olarak o emanetlerden uzaklaştığımız için birbirimizi boğazlıyoruz. Kan gözyaşı her tarafı sarmış. Ahlaksızlık diz boyu, uyuşturucu çocuklarımıza müptela olmuş, akraba akrebe dönüşmüş. İşte bizler bu emanetlerden uzaklaştığımızın bedelini ödüyoruz." şeklinde konuştu. 

Program yapılan dua ile son buldu. (Yasin Kavaklı - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir