• DOLAR 32.505
  • EURO 34.642
  • ALTIN 2482.539
  • ...
Kurucaova köyünde `Kutlu Doğum` etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MALATYA - Peygamber Sevdalıları Platformu’nun Doğanşehir Kurucaova köyünde düzenlediği kutlu doğum etkinliği köylülerin katılımla gerçekleşti. Köy meydanında düzenlenen etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mevlidi Şerif’in okunmasıyla devam etti. Ardından Grup Hicret sanatçıları Peygamberimiz üzerine bestelenen ilahi ve ezgiler seslendirdi.
 
Programına konuşmacı olarak katılan Eğitimci Mesut Gezer Hoca, Peygamber Efendimiz’in hayatından kesitler sundu. 

 “Kutlu doğum etkinlikleri bir toplumsal değişim etkinlikleridir”
“Kutlu doğum etkinlikleri bir toplumsal değişim etkinlikleridir” diyen Gezer, “Biz, İslam tarihinde Müslümanların Habeşistan’a hicret ettiği dönemde Cafer bin Ebu Talip’in konuşmasında bunu görebiliyoruz. Hani Necaşi’nin karşısında şöyle demişti: ‘Ey Melik! Biz cahil bir topluluk idik. Cahiliye adetleri üzerinde yaşıyorduk. Kız çocuklarımızı diri diri toprağa gömerdik. Aramızda fuhuş ve günahlar vardı. Komşu haklarını gözetmezdik. Güçlü olanlar zayıf olanları eziyordu. Faiz yiyorduk. Boş yere cana kıyıyorduk. Allah içimizden bir resul gönderdi. O bize sadece Allah’a tapmamızı, ona kulluk etmemizi, komşuya iyilikte bulunmayı, boş yere kan akıtmamayı gösterdi ve böylece biz senin karşına geldik.’ Demek ki Allah resulünün gelmesi bir toplumun değişimine işaret ediyor.” şeklinde konuştu.

“Peygamberimiz aramıza gelseydi ve bizim halimiz görseydi bize neler diyecekti. “ diyerek konuşmasını sürdüren Gezer, “24 saatimizi gözetleseydi bize neler diyecekti. Bir bakacaktı ezan okundu ama Müslümanlar camiye gitmiyor, görecekti ki Müslümanlar kuran okumuyor. İş yerinde veya dışarıda Kuran’dan ve peygamberden hiç söz edilmiyor.  Allah resulü evimize gelse aile yaşantımızı görse memnun olur muydu?” dedi. 

 “Bizler bugün Peygamberimize biatimizi yenilemiş olduk”
Peygamberimiz (a.s)’ın Hira mağarasından indikten sonra İslam’ı hayatın tüm alanında gündeme getirmeye çalıştığını belirten Gezer, “Bugün İslam maalesef kalplerimizin derinliklerinde, cami ve mescitlerin köşelerinde ya da evlerimize hapis olunmuş bir durumda. Ama Allah’ın dini bizim bütün hayatımızın alanını kapsamak üzere gelmişti. Bizde bugün yaptığımız etkinlikle Allah’ın Resulüne selam gönderdik, inşallah Allah resulünün kardeşleri olmaya çalıştık, ona tabi olduğumuzu ifade ettik. Onunla biatimizi yenilemiş olduk ve Rabbimiz de inşallah zamanımızı bereketlendirir.” ifadelerini kullandı. 

Program, İmam-Hatip Erkan Dönmez Hoca’nın okuduğu kapanış duası ile son buldu. (Enis Ağırbaş-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir