• DOLAR 32.501
  • EURO 34.939
  • ALTIN 2439.752
  • ...
Kocaeli`de Muhammedi sevda doruğa çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KOCAELİ- Yurdun her tarafından Kutlu Doğum etkinlikleri düzenlenmeye devam ediyor. Kocaali’de Peygamber Sevdalıları tarafından düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Program, Günay İşeri’nin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Açılış konuşmasında, Peygamberi davayı üstlenmek, Peygamberi anlatmak kendilerine nasip olduğunu dile getiren, İzmit Umut-Der Başkanı İzzet Kazak.  “Değerli Peygamber âşıkları bu kutlu doğum programlarını, peygamberi anlamak, anlatmak, yaşamak ve yaşatmak için yapıyoruz.  Bundan dolayı Allaha ne kadar hamd etsek azdır. Neden bu programları yapıyoruz. Dedik ya Halkımızın, Müslümanların her daim peygambere olan aşkını dile getirip bu uğurda mücadele etmesi gerekiyor. Bizlerde bu programla bu mücadeleyi biraz daha doruğa çıkarmaya çalışıyoruz”  dedi.

Molla Mustafa Durgun ise Peygamber Sevdalıları Platformu adına Selamlama konuşmasını yaparak, Hz Peygamberin ve babası Abdullah’ın hayatında kesitler anlatırken duygulu anlar yaşandı.

Program Grup İhyanın mevlid-i şerif okuması ve Özlem Ajansının ilahileri seslendirmesiyle devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Siyer Araştırmacısı Yusuf Tutak, yürüyen Kur’an deyince, Kur’an’ın tamamını teker teker hayata nakşetmek demek olduğunu söyledi.

Tutak sözlerine şöyle devam etti. “Bu yıl ki üst başlığımız yürüyen Kur’an Hz. Muhammed (S.A.V) dedik. Ne demek yürüyen Kur’an, biz yürüyen Kur’an deyince ne anlıyoruz. Kur’an’ın tamamını teker teker hayatına nakşetmek demek. Efendimiz (S.A.V) Kur’an’ın ayetlerini ayet ayet kelime kelime hayatına nakşettiği için yürüyen Kur’an diyoruz. Hz. Aişe’ye soruyorlar peygamber nasıldı  diye soruyorlar. O yürüyen Kur’an diyor. Yani iyi bir baba mı olmak istiyorsunuz, iyi bir evlat olmak mı istiyorsunuz, İyi bir yönetici mi olmak istiyorsunuz, İyi bir komutan mı olmak istiyorsunuz, İyi bir komşu mu olmak istiyorsunuz, İyi mi giyineceksiniz, nasıl konuşacaksınız, nasıl susacaksınız, dönün bakın Hz. Peygamber bunları nasıl yapmış.”

“Ömür Boyu Onun Yanında Köle Kalmaya Razıyım”
Hz. Zeyd’in babasını bile Resulullah için terk ettiğini söyleyen Tutak konuşmasını “Sizce niye Zeyd Hz. Peygamberi tanıdıktan sonra kervanlarla babasına bir daha haber göndermedi. Çünkü ondan öyle bir ahlak görmüştü ki öyle bir babalık görmüştü ki, ona babasını bile unutturacak bir şefkat abidesi ile karşı karşıya kalmıştı. Zeyd’in babası ona, hayatının tümünü köle olarak mı yaşayacaksın, köleliği hürriyete tercih mi ediyorsun, diye sorduğunda. O da, eğer köleliğini yapacağım kişi Muhammed (S.A.V)  ise evet köle olacağım. Onun (S.A.V) yanındaki köleliği hiçbir hürriyete değiştirmem” ifadeleri ile sürdürdü.

Alanı dolduran kadın-erkek, genç-yaşlı herkesin Hz. Muhammed’ikendisine tercih ettiğini dile getiren Tutak, “Ya Resulullah bin dört yüz sene sonrasında sana sesleniyoruz. Seni rehber olarak, peygamber olarak, lider olarak, önder olarak âşık olarak, zaten burada toplanmaları bunun en büyük göstergesidir. Varsın herkes fabrikatör olsun, varsın herkes dünya malı ile meşgul olsun, Ya Resulullah, biz pay olarak Vallahi de Billahi de sana razıyız ” ifadelerini kaydetti.

Program yapılan kapanış duasıyla sona erdi.

(Medeni Topaloğlu-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir