• DOLAR 32.583
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2485.907
  • ...
Antalya`da Kutlu Doğum Coşkulu Geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANTALYA- Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Antalya Kepez Erdal Öner Kapalı Spor Salonu yanındaki miting alanında düzenlenen Yürüyen Kur’an Hz Muhammed konulu Kutlu Doğum etkinliği yoğun bir katılımla gerçekleşti. Sık sık tekbir ve salavatların çekildiği etkinlik saat 14.00 da Osman Küçükaydın’ın okuduğu Kur’an tilaveti ile başladı.

Etkinlikte Umut-Der Antalya Şubesi Başkanı Rıfat Karadaş selamlama konuşması yaptı. Grup Davetin seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam eden programda İlahiyatçı Nezir Tunç günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Konuşmasına Salat ve selamla başlayan Tunç, Nisan aynının Müslümanlar için bir bayram havasında geçtiğini söyledi.

Tunç konuşmasının devamında, ‘’ Günümüzde insanlar özellikle yaşlılar eski bayramlardan bahseder ve o bayramlara olan özlemler dile getirilirdi. Eskiden bayramlar ne güzeldi çocuklar cıvıl cıvıldı bir bahar havası vardı ama bugün o eski bayramlarımız yok diyoruz. Allaha hamd olsun ki Bugün kutlu doğum etkinlikleri ile o eski bayramların tadını yaşıyoruz ve bu etkinlikler ile Nisan ayı bizim için tamamen bayram olmuştur Nisan ayının tamamında Resulullah’ı anıyoruz Allaha hamt olsun.’ ’dedi. 

Nezir Tunç’tan sonra söz alan Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlahiyatçı Yazar Mehmet Göktaş, Müslümanların alanlara inmesi gerektiğini söyleyerek, ‘’ Ey iman edenler Allah için yeryüzünün şahitleri olun ve insanlar size bakıp Allah’ın dinini öğrensinler buyuruyor.

Böyle bir görevimiz var onun için dışarıda olmalıyız özellikle örtülü bacılar siz dışarda olmalısınız çünkü Antalya denilince dünyada insanların aklına bayanlar gelmektedir.

Bu yüzden Müslüman bayanlar siz örtülerinizle, İslami yaşantınızla Allah’ın dinini yeryüzünde en çok haykıransınız. Allah için örtünen bayanlar çıkın gezin Antalya’da, Manavgatta, Alanya’da, bu kıyılarda, kampüslerde, meydanlarda Allah için gezin çünkü siz Allah’ı hatırlatıyorsunuz. Allah şöyle buyuruyor ‘Sizin en hayırlınız yürürken Allah’ı hatırlatanınızdır.” İfadelerine yer verdi.

Konuşmasının devamında Resulullah’ın  toplumu tamamen değiştirdiğine değinen Göktaş, “Kız çocukları diri diri neden gömülüyor biliyor musunuz o dönem Mekke’de cıvıl cıvıl bayraklı zina edilen yerler vardı ve insanların borçlarına karşılık kız çocuğu alınır ve borcu bitinceye kadar orada zina ettirilirdi ve Resulullah böyle bir toplumu değiştirdi ve muzaffer oldu.

Bir gün Medine’de oturken yanına bir sahabe geliyor ve diyor ki ben iki şeyi unutamıyorum bir gün oturuyordum ve haber geldi dediler kızın oldu. Dünya başıma yıkıldı ne yapacağımı bilemez oldum.

Onu alıp öldürmek istedim ama eşim her seferinde beni oyaladı. Yürüme yaşına gelince eşim evde yokken onu alıp gezmeye götürüyorum diye öldürmek istedim ve bir uçurumun kenarına götürdüm ve onu aşağı attım. Yalnız iki şeyi unutamıyorum birincisi onu uçurumdan atarken birden bire döndü bana baktı öyle bir bakışı vardı ki hala unutamıyorum.

İkincisi ise yavrumun sıcak elleri avucumdan öyle kaydı ki bu iki şeyi hiç unutamıyorum. Bunun üzerine Allah Resulü hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladı bunu gören sahabeler neden Allah Resulünü ağlattın diyor bunun üzerine Resulullah bırakın haydi bir daha bir daha anlat diyor. Bu yüzden Allah Resulünün etrafını hep bayanlar çevirdi ve İnsanlara nasıl yaşanılması gerektiğini gösterdi”  ifadelerini kaydetti.

Etkinlikten önce Peygamber Efendimiz için 286 hatmi şerif, 45 milyon 504 bin 432 salâvat, 2 bin 894 yasini şerif ve 19 bin 700 ihlas suresi okunduğu belirtildi. Etkinlik Osman Küçükaydın’ın yaptığı dua ile son buldu.

(Necmi Durmazer, Şahabettin Şimşek-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir