• DOLAR 32.558
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2458.808
  • ...
İtalya`da Muhammedi sevda coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ROMA - Como kentinde sosyal faaliyetlerle tanınan Mevlana Kültür Vakfı, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında bir program gerçekleştirdi.

Program Abdulvahap Yıldız Hocanın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Sunuculuğunu İbrahim Buzrul`un yaptığı programa birbirinden farklı renk ve kültürlerden insanlar katılımda bulunarak Peygambere Salat ve Selamda bulundu. 

Almanya`dan gelen Susa İlahi Grubunun okuduğu Kürtçe Mevlidin merhaba kısmına tüm salon ayakta salavat getirerek güllerle eşlik etti. Program, Susa İlahi Grubunun Peygamber’i anlatan ilahilerinin yanı sıra seslendirdikleri Kürtçe, Zazaca ve Türkçe ilahilerle devam etti. 

Sizler Allah Resul`ünü sevmek için buradasınız
Programa konuşmacı olarak katılan Süleyman İlhan Hoca, konuşmasına Allah Resul`üne selam göndermekle başladı. İlhan Hoca, ``O (s.a.v) Alemlere Rahmet olarak gönderilen bir Peygamberdir. Zira İslam davası Allah Resul`ü (s.a.v) ile sürmüştür. Peygamber Aleyhisselam eğer olmasaydı acaba kainat olur muydu? Allah (c.c) ona çok değer vermiştir. Onun için bizler şuanda Avrupa`nın ücra köşelerinde her gün bir yerde Muhammed Aleyhisselatu Vesselamı anmaya, anlamaya ve yaşatmaya çalışıyoruz. Onun için sizleri tebrik ediyoruz. Rabbim hayrınızı kabul etsin inşallah.`` diyerek Muhamedi sevdayı anlattı. 

Herkesin bir maşuku vardı
Herkesin bir sevdası olduğunu Hz Muhammed`in (sav) de Müslümanlar için bir sevda olduğunu belirten İlhan Hoca, "Değerli aziz dostlar herkesin bir derdi vardı. Herkes bir şeye aşıktı. Herkesin bir sevdası vardı. Herkes bir şeye sevdalıydı. Herkesin bir maşuku vardı. İşte Peygamber Aleyhisselatu Vesselam bizim için bir aşktır. Bizim için sevdadır. Bizim için önderdir. Bizim için liderdir. Zira o şunu söylüyordu: kasem ederim billaha eğer sizler güneşi sağ elime ayı sol elime koysanız da vallahi ben bu davayı terk edemem. Öyle bir Peygamberden bahsediyoruz. Öyle bir Peygamber için bir araya gelmişiz.`` ifadelerini kullandı.

"Talael bedru aleyna"

Daha sonra mikrofona gelen Abdulvahap Yıldız Hoca konuşmasına, salatu selam getirerek başladı. Yıldız Hoca, "Her birimizin kendisinin arkasından gittiği sürece, kendisini takip ettiği sürece, kendisine ittiba ettiği sürece yolunu asla şaşırmayacağı tek rehber, tek önder, tek doğru ve en seçkin insan Muhammed Aleyhisselatu Veselamdır. Evet, Talael bedru aleyna ile Allah Resulünü Medineliler böyle karşılamıştı.`` dedi. 

Avrupa Yetim Der programa katıldı
Kutlu doğum programına Almanya`dan katılan Avrupa Yetim Der Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ateş, Yetim Der`in Almanya merkezli olarak kurulduğunu, yardım faaliyetlerinin başta Afrika ülkeleri olmak üzere çok sayıda ülkede devam ettiğini belirtti. 

Kız İlahi Grubu sahne aldı
Verilen aranın ardından Mevlana Kız İlahi Grubunun seslendirdiği ilahiler tüm katılımcıların takdirini topladı. Sahnelenen tiyatro gösteriminin ardından seslendirilen ilahiler ve yapılan vahdet duası ile program sona erdi. (Yunus Can - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir