• DOLAR 32.572
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2421.03
  • ...
Kayseri`deki Kutlu Doğum etkinliğine halktan yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAYSERİ-  Kayseri Yeşil Mahallede düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği, Ahmet Şen Hoca’nın Kuranı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra mevlithanların okuduğu Türkçe mevlit, katılımcılara duygulu anlar yaşattı. 

Program Ömer Çelik Hoca’nın konuşmasıyla devam etti. 

Çelik Hoca konuşmasında, “Kuranı Kerim’i hayatımızın her alanına yaymalıyız. Çarşıda, pazarda, okulda, evde ve her yerde Kuranı Kerim’in hükümlerine uygun hareket etmeliyiz. Ashab-ı Kiram Kuran’ı yaşayarak ve yaşatarak yüzbinlerce kilometrekareye hakim oldu. Bu güç, Kuran’dan Allah’ın hükümlerinin doğruluğundan kaynaklanmaktadır. Aynı şekilde Rasullulah’ın sünnetinde, hayatımızın her köşesine, Hz. Muhammed pazara nasıl girmiş, nasıl alış veriş yapmış, nasıl davranmış bunlara bakarak biz de onun gibi yapmalıyız. Çünkü O, ahiretin reçetesi olan Kuranı Kerim’i bilfiil yaşayan, yaşantısında hiçbir eksiklik bırakmayan bir Peygamberdi.” İfadelerine yer verdi.

“Çocuklarımızı Kur’an ve sünnetle besleyelim”

Gençlerin sorunlarına da değinen Ömer Çelik Hoca konuşmasına şöyle devam etti:

“ Çocuklarımızı Kur’an ve sünnetle yetiştirelim. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Kötü yollara, içkiye kumara, uyuşturucuya düşmemesi için Kur’an’la tanıştıralım. Çünkü onlar, Müslüman çocuğu, bizim çocuğumuzdur. Müslüman bir ailenin çocuğu, bırakın içkiyi uyuşturucuyu, sigara bile içmemelidir. Eğer çocuğumuzu Kur’an ve sünnetle yetiştirmezsek, sorumluluk anne ve babanındır, bizimdir, İslam toplumunundur. Biz bu sorumluluğun vebalinin altından kalkamayız.” dedi. 

Program Ensar İlahi Grubu’nun seslendirdiği ilahi ve ezgilerden sonra, Mehmet Aksu’nun  yaptığı kapanış duasıyla sona erdi. 

Program bittikten sonra Peygamber Sevdalıları Platformunun, ‘Her eve bir Kur’an-ı Kerim’ kampanyası kapsamında, katılımcılara Kur’an-ı Kerim dağıtıldı. (Bilal Çevik-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir