• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Wiesbaden`de Muhammedi aşk
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BERLİN – Avrupa Peygamber Sevdalıları İnisiyatifi ile Wiesbaden Vahdet Camiinin birlikte organize ettiği Kutlu Doğum etkinliği büyük bir coşkuyla gerçekleşti. 

Avrupa Peygamber Sevdalıları İnisiyatifi ile Wiesbaden Vahdet Camiinin organizesinde gerçekleşen Kutlu Doğum etkinliği, Mombach Elegant Düğün Salonunda saat 14.30’da kız ve erkek çocuklarından oluşan grupların ilahiler seslendirmesiyle başladı, Ömer Bozkır Hocanın Kur’an tilaveti ile devam etti. 

Yapılan program sunumunun ardından Vahdet Camii müdavimlerinden Orhan Oral, Kürtçe mevlid okudu. Mevlidin akabinde etkinliklere canlılık katan Rehber İlahi Grubu sahneye çıkarak farklı dillerde ilahiler seslendirdi. 

“Peygamber’in (as) mirasını yüklenmemiz lazım”

Okunan ilahilerden sonra sahneye davet edilen yazar M. Ali Gönül, Resulullah (as)’a olan muhabbetin nasıl olması gerektiği konusunda görüşlerini dile getirdi. Siyerden örnek vererek konuyu etraflıca anlatan Gönül, Peygamber (sav)’in mirasının yüklenilmesi gerektiğinin altını çizdi. Gönül, Müslüman aile konusuna da değinerek, “Ailemiz birer eğitim ocağı olması lazım” dedi. 

Konuşmasını dua ile sonlandıran Gönül’ün veciz sohbetinin ardından Zehra ismindeki küçük kız çocuğu şiir okurken, ilahi grubu da “Can Ahmedim” adlı ilahiyi seslendirdi. 

Etkinlikte verilen kısa aranın ardından Vahdet Tiyatro ekibi sahneye çıkarak, “Müslümanların Habeşistan’a Hicreti” konu alan tiyatro sunumunda bulundu. İlgiyle izlenen tiyatro gösterisinden sonra kapanış konuşmasını yapmak için Ömer Bozkır hoca sahneye davet edildi. 

“Sevgi ispat ister”

Konuşmasında her sevginin bir delili olması gerektiğini söyleyen Bozkır, “Resulullah’ı seviyorsak bunu ispat etmemiz gerekiyor” dedi. Bozkır, Avrupalıların büyük arayış içinde olduğunu, burada yaşayan Müslümanların onların bu arayışına çare olabileceğini sözlerine ekledi.

Etkinlik yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir