• DOLAR 32.224
  • EURO 34.728
  • ALTIN 2452.97
  • ...
Çarıklı köyü Muhammedi sevdayı haykırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Merkez Sur ilçesine bağlı Çarıklı (Fabrika) köyünde kutlu doğum programı düzenlendi.

Açık havada halkın yoğun katılımıyla gerçekleşen program, Hüsamettin Atman’ın Kuran’ı Kerim tilaveti ile başladı. Okunan mevlitle devam eden programda Özlem Ajans sanatçılarından Özcan Güner ile Derviş Madsor’un seslendirdiği ilahi ve ezgiler, katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

“Resulullah’a iman sadece söz ile olmamalıdır”
Programın açılış konuşmasını yapan İsmail Çevik, kurtuluşun Hz. Muhammed’e (sav) tabi olmakta olduğunu belirterek, "Hayatımızın her safhasında onu örnek almalıyız. Ona iman etmek sadece söz ile olmamalı, fiillerimize de yansımalıdır. Onu sevmekte, sahabelerin hayatına bakmalıyız. Sahabeler, bu dünyada iken Allah’ın rızasını kazandılar. Peki, sahabeler nasıl bu dereceye ulaştılar? Onlar, inen her ayeti duyduklarında, işittik ve itaat ettik, dediler. Ayetler indiği zaman onları hemen hayatlarında uyguluyorlardı. İşte, biz de Kuran’a tam olarak itaat edersek kurtuluşa erenlerden olacağız. Bu nedenle kendimizi her zaman hesaba çekip Resulullah’a (sav) layık olmaya çalışmalıyız.” dedi.

“Hz. Peygamber dünya ve ahiret kurtuluşumuz için gönderildi”
Sık sık tekbir ve salavatların getirildiği programda konuşan Abdullah Tokuş ise, insanların Hz. Muhammed’e (sav) tabi olmakla değer kazandıklarını vurguladı. Tokuş sözlerinin devamında, “Peygamberimizden önce dünya çok kötü bir halde idi. İnsanlar haksız yere öldürülüyor, hırsızlıklar fazlalaşıyor ve kadınlar, bir mal gibi satılıyordu. Çünkü o dönemde yaşayan insanlar, Allah’ın şeriatından uzaklaşmıştı. Allah, insanların dünya ve ahiret kurtuluşunu sağlamak için Hz. Peygamber’i gönderdi. Ona tabi olan sahabeleri de ona tabi oldukları için rahmetle yâd ediyoruz.”  diyerek ona tabi olmanın insana kazandırdığı değere değindi.
Günümüzde Müslümanların içine düştüğü durumun sebebinin Kuran’dan uzaklaşılması olduğunu belirten Tokuş, Kur`an-ı Kerim’e hürmet etmenin, onu duvarlara asmak veya kılıflarla kaplamakla değil, onunla amel etmekle olduğunu vurguladı.

Kutlu Doğum etkinliği, yapılan duanın ile son buldu. 

(Hamza Adiyaman/Ali Adiyaman - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir