• DOLAR 32.399
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.275
  • ...
İdil`de Kutlu Doğum coşkuyla kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK-Peygamber Sevdalıları Platformuna Üye Derneklerden İdil İrşad Der`in organize ettiği  Kutlu Doğum etkinliği İdil Cumhuriyet Meydanın da coşkuyla Kutlandı.

İdil ilçe merkezinden, çevre ilçe ve köylerden katılımın olduğu etkinlik öğleden sonra saat 13:30`da başladı.

Asım Ozalp`ın sunuculuğunu yaptığı etkinlik, Mahmut Benzer Hoca`nın Kur`anı Kerim tilavetiyle başladı.

Sanatçılar Bilal Dalkılıç, Ömer Çelebi ve Salih Gül`ün seslendirdikleri ilahiler halkı coştururken, etkinlik Botan Mevlidxan gurubunun okudukları mevlid ile devam etti.

Daha sonra Botan Erkek Çocuk İlahi gurubu güzel ilahilerini seslendirdi.

Programa konuşmacı olarak katılan Molla Abdulbari Çelik Hoca, Kur`an ve Sünneti tema edindiği Kürtçe konuşmasında şunları söyledi;

"Merhaba Kur`an ehli merhaba, İdil halkı selam olsun sizlere selam olsun tüm İslam Şehitlerine ve alemine. Her kim Allah (cc)`ın, yani Kur`an ve sünnet ipine sarılıp tutunursa, onlar mağlup olmayacaklardır. Bundan gayrı kalanlar ise, hüsrana uğrayacaklardır.1400 yıl önce Mekke’de inen Kur`an Arabistan’ı nurlandırdığı gibi, 21. yüz yılı da yani şimdi burayı, Kürdistanı, İdil`i de nurlandırdı.  Bu Nuru söndürecek hiç kimse ve hiçbir güç yoktur, olmayacaktır.

Allah bu Kur`an’ı şifa olarak müminlere gönderdi. Lakin kafirlere hiç bir fayda vermez. Kur`an din ve devlettir, şereftir izzettir, dünya ve Ahirettir, namusumuzdur, haysiyetimizdir, azığımızdır. Hz.Resulullah (s.a.v) şöyle demiştir, ’Kur`an bizim için Nurdur, Işıktır. Bizleri cennete götürecektir.’ Diğer bir hadis-i şerifte de, ‘Bu kitabı okuyun ve öğrenin. Bu Kur`an bazılarını yükseltir, bazılarını alçaltır ve cehenneme götürür.’ Huzur Kur`an’sız gelemez barış Kur`an’sız olamaz." dedi.

“En hayırlınız Kur`an’ı okuyan ve okutandır”

Çelik Hoca konuşmanın devamında “Peygamberimiz, ‘En Hayırlınız Kur`an’ı Okuyan ve Okutandır.’ diye buyuruyor. Bundan dolayı Kur`an’a sahip sahip çıkalım. Ey kardeş ve bacılar, Ey ‘Cennete gitmek istiyor musunuz?’ sorusuna ‘Evet’  diye cevap veren halkımız! O zaman Kur`an ve sünnete yapışın ve onlarla amel edin. Sonuç olarak azadlık, özgürlük, hürriyet ve kurtuluş Kur`an ve Sünnet iledir." diyerek konuşmasına son verdi.

Konuşmadan sonra Botan Kız Çocuk İlahi gurubu ve ardından sanatçıların seslendirdikleri ilahilerle alandaki gençler halay çekerek coştu.

Program Molla Salih Çevik Hoca`nın yaptığı dua ile son buldu.

(M.Şerif Aşkın/Muhammed Müldür-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir