• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kürdistan`da Muhammedi sevda devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR-Çınar ilçesine bağlı Pembeviran (Kurm) köyünde düzenlenen kutlu doğum etkinliği büyük bir coşkuyla kutlandı.

 Muhammed Emin Kınay’ın Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlayan program,  ilahi sanatçısı Bilal’in ezgileri ile devam etti. Güzel sesi ile programa katılanları duygulandıran Bilal parçaları ile programı hareketlendirdi.

 Ahmet Şanlı ve Abdürrezzak Kınay’ın mevlid-i şerifi okumasıyla devam eden program da katılımcıların duygulandığı görüldü.

 Etkinlikte bir konuşma yapan Molla Münir Şanlı, İslam dininin büyü sıkıntı, eziyet, zorluklarla yayıldığını ve bölgeye geldiğini belirterek, “İslam dininin bize ulaşmasında büyük bedeller ödeyen Hz. Resulullah ve sahabelerinin haklarını ödeyemeyiz, ancak bizler de onlar gibi çalışarak bu vebalin altından kurtulabiliriz.“ diyerek her Müslüman’ın sahabeler  gibi İslam dinini tebliğ etmesi gerektiğini ifade etti.

 İslam’dan önce insanların içinde bulunduğu durum ile ilgili örnekler veren molla Münir, “kız çocuğu sahibi olan Araplar bu durumu kendileri için ayıp görüyor ve kendi öz çocuklarını kendi elleri ile toprağa, kuma gömüyordular. Memleketimizde ise insanlar ateşe tapıyor, cehalette o kadar ile gitmiştiler ki kendi kızları ile eveleniyordular“ diyerek insanların içinde bulunduğu kötü durumun Hz. Muhammed’in mücadelesi ile sahabelerinin temiz, saf, kusursuz İslam dini ile tanıştıklarını belirtti.

 Şanlı, “Sahabeler nasıl İslam davası uğruna bedeller ödeyerek çalıştılar, bugün de tüm dünyada olduğu gibi Kürdistan coğrafyasında da Muhammedi mücadele devam ettiğini“ belirterek, “Gerekirse bu uğurda mallarını, canlarını verdiler fakat davalarından taviz vermediklerinin“ altını çizdi.

 Molla Münir daha sonra, “Hz. Muhammed vefat etmeden önce Müslümanlara iki emanet bıraktı.  Hz. Resulullah bunlara sarılan aziz, galip, el üstünde olacak, bunlara sırtını dönen zelil, işgal altında olacak, eziyet göreceğini ifade etmiştir. Bu iki şey Allah’ın kitabı Kuran’ı Kerim ve Hz. Peygamberin sünnetidir’’ diyerek Müslümanların bugün içinde bulunduğu bu kötü halin Kuran’ı Kerim ve Sünnete hakkıyla sahip çıkamamanın olduğunu vurguladı.
Kız çocukları ilahi grubunun seslendirdiği ezgiler kutlu doğum programına renk kattı.

 Molla Bahattin Demir ise, “İslam düşmanları aramıza fitne yerleştirerek bizi birbirimize düşürdüler, onlarda kendi davaları uğruna çalışıyorlar“ diyerek Hz. Peygamberin “Fitne uykudadır, onu uyandırana lanet olsun“ hadisini hatırlatarak fitne ateşini yakmanın vebalinden bahsetti.

 Demir Müslümanların aralarındaki ihtilafları bitirmeden bulundukları kötü durumdan kurtulamayacaklarının altını çizerek, Müslümanlar arasında birlik ve beraberlik kurmadan zillet durumunu aşamayacaklarına vurguda bulundu.

 Molla Bahattin  hep beraber tüm Müslümanların ayrılığa düşmeden Allah’ın dinine hizmet edilmesi gerektiğini ifade ederek, “Dünyanın herhangi bir köşesinde eğer Müslümanlar sıkıntı çekiyor, bizde eğer hiçbir şey yokmuş gibi davranıyorsak bunun hesabın veremeyiz,’’ konuşmasına son verdi.

 Son olarak Grup İrşad, seslendirdikleri ilahiler ile programı renklendirdiler. Parçaları ile katılımcıları hareketlendiren Grup irşad, güzel ezgileri ile güzel anlar yaşattı.

 Program molla Cihad Şanlı’nın duasıyla sona erdi. (Vedat Aydın-İLKHA) 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir