• DOLAR 32.539
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2455.17
  • ...
İkiköprü beldesinde kutlu doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Peygamber Sevdalıları Batman Koordinatörlüğüne bağlı Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) Beşiri`nin İkiköprü (İstasyon) Beldesinde kutlu doğum etkinliği düzenlendi. 

Belde halkının yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin sunuculuğunu M.Ali Şimşek yaptı. Yakup Yetiş  Hocanın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program,  Köy-Der ekibinin okuduğu Kürtçe Mevlid ile devam etti. 

Sanatçıların okuduğu ilahilerin ardından etkinlik Hür Der Şube Başkanı Eğitimci-Yazar Faysal Yaman’ın konuşmasıyla devam etti. 

“Allahın yolundan başka yol yoktur”

Yaman Kürtçe yaptığı konuşmasında, “Ey insanlar gelin hep birlikte Allahın ipine, hablullaha sarılalım. Bir olalım, birlik olalım. Allahu Teala bizlere bunu emretmektedir. Allahın yolundan başka yol, dininden başka din, kitabından başka kitap yoktur.” dedi.  

Konuşmasının devamında Yaman, Kur’an’da hiçbir şüphe olmadığını belirterek, “Bu kitapta yanlış yoktur, hata yoktur. İyilik, doğruluk güzellik hep bu kitaptadır. İşte budur hablullah. O halde hepimiz hep birlikte Allahın ipi olan Kur’an`ı Kerime sarılalım. Ona uyalım. Onun emirlerini yerine getirelim. Kardeşçe, birlik ve bareberlik için huzurla içinde yaşayalım.” şeklinde konuştu. 

Kur’an-ın bizler için hidayet, muttakiler için hidayetin ancak Kur’an’ı azimuşşanda olduğunu dile getiren Yaman, “Kur’an-ı Kerim bizler için hablullahtır. Kurtuluş kitabııdır. Hidayet kitabıdır. O halde hepimiz hep birlikte Allah’ın ipi olan Kur’an’a sarılalım. Gelin hep birlikte cehaleti terk edelim. Bilinçsizliği terk edelim. Allahın yolunun dışında bulunan yolları terk edelim. Hep birlikte Allah azze ve cellenin ipine sarılalım. Bu kerim olan kitapta şüphe yoktur. Yalan yoktur. Yanlış yoktur. Haksızlık yoktur. Kurtuluş ve hürriyet  ancak Kur’ani Kerime uymakla gerçekleşir. Bizlerin düşmanı cehalettir, bilinçsizliktir. Düşman ise iffetsizliktir, hayasızlıktır. Çocuklarımızı,  kızlarımızı,  bunlardan koruyalım.” ifadelerini kullandı. 

Programda Köy-Der sanatçıları da ilahilerle halkı coşturdu. Söylenen ilahilerden etkilenen bazı katılımcıların sevinçten halay çektikleri gözlendi. Etkinlik, yapılan dua ve ikramlarla sona erdi. (Masum Günaydın / Kenan Önder - İLKHA) 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir