• DOLAR 32.251
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2418.465
  • ...
Hüda Par Batman Belediye Başkan Adayı Dr. Aydın Gök Batman’da Halk Hizmet Görecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

M.Fatih Akgül / Batman
HÜDA PAR Batman Belediye Başkan adayı Dr. Aydın Gök, yerel seçim çalışmaları ve Batman için düşündüğü projeler ile ilgili gazetemize bilgi verdi.

Gerçekçi projeler ile Batman halkına hizmet etmek için çalışacaklarını söyleyen Gök, “HÜDA PAR acil, ciddi bir ihtiyaç ve umut olduğu için hizmete ve samimiyete susamış halkımız arasında büyük bir heyecan uyandırdı ve teveccüh gördü.

Belediyeler hizmet makamlarıdır. Halkın rahatı ve huzuru için, insanlarımızın ve özellikle çocuklarımızın maddi ve manevi geleceği için belediyelerin her türlü imkanları vardır. Bunları seferber etmek önemlidir.

Biz Hür Dava Partisi olarak hizmet anlayışımızı, kadim kültürümüz, dünya ve ahiret kurtuluşumuz olan İslam’dan alıyoruz.

Bizim iyi bir yönetimde aradığımız adalet, dürüstlük, rüşvet alıp vermeme, adam kayırmama erdemlerinin en verimli kaynağı İslam’dır. Ve bu erdemlerin en güzel şekilde uygulanmasının denetimi ve hakemi insandaki Allah korkusudur.

Biz HÜDA PAR olarak ‘belediyeler halkın malıdır’ diyoruz ve yetim malı gibi muhafaza edeceğimize söz veriyoruz.

Kazanacağımız her belediyenin kapısına ‘Rüşvet alan da veren de mel’undur’ hadisini astırıp yönetimde de bunun gereğini yerine getireceğimizin sözünü veriyoruz” diye konuştu.

İşte Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Batman Belediye Başkan adayı Dr. Aydın Gök’ün yerel seçim çalışmaları ve Batman için düşündüğü projeleri hakkında sorularımıza verdiği cevaplar:

SANDIKLARDAN HÜDA PAR ÇIKACAK
Halkın HÜDA PAR’a ilgisini nasıl buluyorsunuz? Seçim çalışmaları kapsamında neler yapıyorsunuz ve halk bu çalışmalara nasıl karşılık veriyor?

Her gittiğimiz yerde insanlarımızın samimi dualarıyla karşılaşıyoruz.

Hatta HÜDA PAR’ ın kazanması için mevlid veren, adak adayan birçok insanımız var. Şu ana kadar partimizi tanıtan yaklaşık 80 bin adet broşür dağıttık. Her haneye ve esnafa ulaştırmaya çalıştık.

Dört yüz civarında erkek ve bayan ziyaret ekiplerimiz sahada hizmet verdiler. Her yerde büyük bir teveccühle karşılaşıyoruz.

Halkımız bizleri evlerine davet ediyor, dua ve desteklerini ifade ediyorlar. Elhamdulillah dualarda HÜDA PAR var, kuralarda HÜDA PAR PAR var, sandıklardan da HÜDA PAR çıkacak İnşaallah.

HALKIMIZ HİZMET BEKLİYOR
Mevcut belediyelerde maddi-manevi olarak neyi eleştiriyorsunuz? Buna karşılık neyi öneriyorsunuz?
Belediyeler hizmet makamlarıdır.

Belediyeler halkın rahatı ve huzuru için, insanlarımızın ve özellikle çocuklarımızın maddi ve manevi geleceği için her türlü imkanın var olduğu ve seferber edilmesi gereken hizmet makamlarıdır.

Fakat maalesef bölge belediyelerimiz en temel belediye hizmetlerini dahi ihmal etmişler. Mesela petrol bölgesi olan Batman’ımızda bir asfalt olayını dahi halledememişler. Yollar köstebek yuvasına dönmüş. Her yer çöp ve pislik içerisinde. Karşımızda imarda adaletsiz ve haksız uygulamalardan dolayı yarım kalmış binalarla dolu bir kent var.

Maalesef sahipsiz ve kurumaya yüz tutmuş, çöpten geçilmeyen sözde yeşil alanlar ve bu bakımsız parklarda şu an başıboş gençler esrar, eroin pazarlıyorlar. Halk hizmet beklerken kendileri ideolojik hesaplar peşinde ve halkın kültürüne, ahlakına ve dokusuna uymayan sözde sanatsal etkinlikler ve festivallere bol bol para harcıyorlar.

Kentimizde son zamanlarda özellikle adım başı birahane ve internet cafeler açıldı.

Bir taraftan müteahhit ve iş adamlarımızın hayırlı projelerinin önünü tıkayan bir tutum varken, öte tarafta ruhsat alıp mantar gibi büyüyen birahaneler görüyoruz.

HİZMET İÇİN REFERANSIMIZ İSLAM’DIR
Biz Hür Dava Partisi olarak hizmet anlayışımızı kadim kültürümüz, dünya ve ahiret kurtuluşumuz olan olan İslam’dan alıyoruz. İnsanın iki yönlü ihtiyaçları olduğu gerçeğini göz ardı etmiyoruz.

İnsanın maddi ve manevi ihtiyaçları vardır. Hatta maddi nimetlerden lezzet almasının da manevi ve ruhi keyfiyetine bağlı olduğunu düşünüyoruz.

Bizim iyi bir yönetimde aradığımız adalet, dürüstlük, rüşvet alıp vermeme, adam kayırmama erdemlerinin en verimli kaynağı İslam’dır. Bu erdemlerin en güzel şekilde uygulanmasının denetimi ve hakemi insandaki Allah korkusudur.

BELEDİYELER HALKIN MALIDIR
Biz HÜDA PAR olarak ‘belediyeler halkın malıdır’ diyoruz ve yetim malı gibi muhafaza edeceğimize söz veriyoruz.

Kazanacağımız her belediyenin kapısına ‘Rüşvet alan da veren de mel’undur’ hadisini astırıp yönetimde de bunun gereğini yerine getireceğimizin sözünü veriyoruz.

YAPAMAYACAĞIM BİR PROJENİN SÖZÜNÜ VERMİYORUM
Batman için hangi projeleriniz var? HÜDA PAR’ın belediyecilik anlamında farkı ne olacak?
Projeler konusunda, devralacağımız belediyenin kasa ve borç durumunu bilmeden ayağı yere basmayan ve halkımızın duygularını suistimal etmeye yönelik sözde yaldızlı mega projeler, vizyon projeler sıralamak istemiyoruz.

Biz birilerinin yaptığı gibi merkezi veya yerel yönetimlerin imkânlarını, halkın olan, içinde yetimin de hakkı bulunan imkânları babalarının helal imkânları imiş gibi seçim argümanları için, seçim malzemesi olarak kullanamayız ve kullanmayız da.

Biz birileri gibi internet ortamından kopyala – yapıştır tekniğiyle proje sıralamak istemiyoruz.

En önemli yönetim anlayışının, mükâfatını sadece Allah’ tan bekleyip hakka ve halka hizmet etme konusunda samimiyet olduğunu düşünüyoruz.

Hayatımızın her anında karşılıksız vermeye, infaka teşvik eden bir kültürün sahipleriyiz. Bu kadim kültür bize çok mükemmel sosyal projeler sunuyor. Biz de bu sosyal projeleri halkımızın hizmetine sunacağız inşaallah. Bir kısım sosyal projelerimiz şunlar olacak İnşaallah:

İŞTE HÜDA PAR’IN BATMAN PROJELERİ
-Aile destek merkezi: Bütün aile fertlerine yönelik hizmet verecek. Danışma, rehberlik ve sorun çözmeye yönelik mutlu aile projemiz olacak.

-Evlenecek fakir gençlere çeyiz yardımı: Fakir, evli üniversite öğrencilerine burs veya kira yardımı ayrıca evlenecek fakir gençlerimize de çeyiz yardımı projemiz olacak.

-Aşevi projesi: Modern aşevi projesiyle hem yerinde sıcak yemek servisi hem de ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek hizmeti verilecek.

-Her mahalleye bir taziye evi: Her mahalleye bir taziye evi yapılacak.

Taziye evleri üç katlı olup bir katı mescid, diğer katlar ise girişleri ayrı olacak şekilde erkek ve bayanlara taziye salonları şeklinde inşa edilecek.

Ayrıca bu mekanlar mümkün olduğunca bahçeli olacak.

-Taziye evlerine yemek hizmeti: Müracaat durumunda her taziye evine günde bir öğün yemek hizmeti verilecek. Bu projeyle belediye eliyle bir sünnetin ihyası sağlanmış olacaktır.

-Fakir ailelere ev tadilatı: Fakir ailelerin kırık, dökük evlerinin boya, sıva, kapı, pencere vb. tadilatlarının yapılması projesidir. Bu projeyle bir kez daha fakir insanlarımızın yanında olduğumuzu ifade etmiş olacağız.

-Hasta yakınları misafirhanesi: Bu çalışma, Batman Bölge Hastanesi yakınında, müstakil veya bina altında yaklaşık 25-30 kişilik refakatçi misafirhanesi projesidir.

Çevre il ve ilçelerden gelen, hastane bahçesinde veya araçlarında yatmak zorunda kalan fakir vatandaşlarımızın ücretsiz kalabilecekleri, kahvaltı ve akşam yemeğinin verileceği bir konaklama hizmeti olacaktır.

-Fakir vatandaşlara suyun ucuza verilmesi: Fakir ve muhtaç ailelerin, ihtiyaçları oranında kullandıkları suları indirimli olacaktır.

-Mikro krediyle ev hanımlarına evde gelir kapısının açılması: Dar gelirli ailelere kefilsiz, faizsiz, mikro kredi imkanıyla ev hanımlarının, evlerinde toplu veya ferdi olarak becerilerini, gelir getiren bir işe dönüştürmeleri sağlanacaktır. Bundan yararlanan aileler daha sonra bu ürünlerini haftada bir belediyenin göstereceği bir yerde yine pazarlayabilecek imkanına sahip olacaklardır.

-Tüm Engelliler Koordinasyon Merkezi kurulacaktır: Engelli vatandaşların her türlü yardım ve destek hizmetini karşılayacak bağımsız bir birim oluşturulacak.

Bu koordinasyon merkezi sayesinde yoksul, engelli vatandaşların tekerlekli sandalye, işitme cihazı, gözlük v.s. ihtiyaçları karşılanacaktır.
-Gençlik destek merkezimız olacaktır: Bu proje, gençlerimizin ruhsal, bedensel ve zihinsel gelişimlerini olumsuz yönde etkileyen alkol, uyuşturucu ve müstehcenlik gibi ifsad edici alışkanlık ve tuzaklardan koruma ve rehabilite etmeye yönelik bir projedir.

-Yerel ekonominin canlanması sağlanacak: Belediyenin teşviki ve yönlendirmesiyle Ticaret ve Sanayi Odası, Üniversite, Ticaret, EML ve çıraklık okulları, sanayici ve iş adamları v.s. ortak çabalarıyla enerji ve kaynaklar birleştirilerek yerel kalkınmaya katkıda bulunulacak. Açılacak kurslarla işsizlerin becerileri geliştirilecek.

Yerli üretim yapan firmalarımızın ürünleri halka tanıtılacak. Halkımız yerli ürün tüketimine teşvik edilecektir.
-Mezarlıkların bakım ve tadilatı: Tamamen başıboş bırakılan özellikle eski mezarlıklar bakıma alınacak.

Temizlik ve yeşillendirme çalışmaları ile güvenlik hizmeti verilecek. Yeni mezarlıklarda da temizlik, ağaçlandırma, cami ve yeterli sayıda gasilhane hizmetleri verilecektir.

-Her bölgeye güvenli ve ücretsiz spor komplekslerinin yapılması: Her bölgeye güvenli ve sağlıklı spor kompleksleri yapılacak. Bu kompleksler herkesin rahatlıkla ulaşabileceği yerlere yapılacak ve her kes ücretsiz faydalanabilecektir.

-Güvenli bir kent: Suç işlememe, kurallara uyma ve suçu tekrarlamamaya yönelik olarak belediye, üniversite, kanaat önderleri, STK’lar ve diğer gönüllü hizmet kuruluşlarının iş birliğiyle yerel güvenlik politikalarının oluşturulması sağlanacak. Bu hayırlı sosyal projeye belediye öncülük edecektir.

ONLAR SALDIRDIKÇA KAYBEDİYOR BİZ SABRETTİKÇE KAZANIYORUZ
Seçim hürriyetinin ihlal edildiğini, toplumun partilerin programından haberdar olma özgürlüğünün engellendiğini düşünüyor musunuz? (Sesinizin duyurulmaması veya seçmenlere doğrudan baskı gibi.) Bu çabaların HÜDA PAR adayları üzerinde nasıl bir etkisi oluyor?
Batman’da ilk zamanlarda parti tanıtımı için broşür dağıtımını yapan arkadaşlarımız bu konuda özellikle BDP’li olduklarını söyleyen bazı gruplarca taciz edildiler, engellenmeye çalışıldılar.

Bazı yerlerde arbede ve ufak çaplı saldırılar da oldu. Fakat bu gayri meşru ve gayri insani tavırlar halkımızın hizmetine talip olan partimizi ve insanlarımızı yıldıramadığı gibi hak ve adalet aşığı olan camiamızın azmini, cehd ve gayretini artırdı. Onlar saldırdıkça kaybettiler, bizler sabrettikçe kazandık elhamdulillah. Bu durumlar adaylarımızın da azmini artırdı. Zira adaylarımızın tümü kendilerini hakkın ve halkın hizmetine adamış ve halkın takdirini kazanmış insanlardır. Geçmişte de Allah rızası için seferber olmuş ve bedeller ödemişlerdir.

HÜDA PAR’IN OY PUSULASINDA BİRİNCİ OLMASI RABBİMİZİN BİR İKRAMIDIR
Oy pusulasında HÜDA PAR birinci sırada yer alacak bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Daha önce de dediğim gibi Allah’ a hamd olsun dualarda da, kuralarda da HÜDA PAR var. Büyük imkânsızlıklarla yürüttüğümüz seçim çalışmalarında oy pusulasında partimizin 1. sırada yer alması fedakâr, cefakâr ve samimi insanlarımıza Cenab-ı Allah’ın bir lütuf ve ikramı oldu. Ben bunu Rabbimizin aşikâr bir yardımı olarak görüyorum. Rabbim bizleri bu teveccühe layık kılsın!

Aydın Gök kimdir, kendinizi kısaca tanıtır mısınız?
1966 Batman Öğütlü (Mebiye) köyü doğumlu olup, ilk ve orta öğrenimimi Batman’da tamamladım. Batman İmam Hatip Lisesini bitirip, Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden doktor olarak mezun oldum. Yıllarca Batman’da sağlık ocakları ve Devlet Hastanesi’nde doktorluk yaptım. 2009 yılında Batman’da Sağlık ve Çevrecilik Derneği SAĞ-ÇEV’in genel başkanlığını yaptım. 2011 yılında aile hekimi olarak çalıştığım İstanbul Başakşehir’de Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Erdem Der’i kurduk ve başkanlığını yaptım. 2012 yılında Batman’a tayin isteyip Batman Bölge Hastanesi’nde göreve başladım. Birkaç ay çalıştıktan sonra HÜDA PAR Batman İl Teşkilatı’nı kurmak için doktorluktan istifa ettim. Batman il teşkilatında kurucu başkan oldum, Batman Belediye Başkan Adayı olmak için İl Başkanlığı görevinden istifa ettim. İslami düşünceden dolayı 3.5 yıl cezaevinde kaldım. Evli ve 5 çocuk babasıyım. Orta düzeyde İngilizce ve Arapça biliyorum.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir