• DOLAR 32.241
  • EURO 34.843
  • ALTIN 2446.81
  • ...
Dindar öğrencilere verilen cezanın amacı ne?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Kutlu doğum broşürlerini dağıtırken PKK'li grupların saldırısına uğrayan ve daha sonra haklarında dava açılan Bilge Gençlik Kulübü üyesi 5 öğrenciden biri olan Kulüp Başkan Yardımcısı Sadık Çetinkaya, verilen cezaların nedeninin Allah'ı ve Peygamberi sevmek ve insanlara sevdirmeye çalışmak olduğunu söyledi.

 

Allah'a ve Resulüne iman ettiklerini ifade eden Çetinkaya, dünyalık mahkemeleri yönetenlerin verecekleri cezaların kendilerini yıldırmayacağını, verilen cezaların Allah ve Resulünü anlatma azimlerini artıracağını belirtti.

 

"Amacımız Kutlu Doğum etkinliği düzenlemekti"
Dicle Üniversitesi öğrencisi ve Bilge Gençlik Kulübü Başkan yardımcısı olduğunu ifade eden Çetinkaya, "Nisan ayında Hz. Muhammed'i (SAV) anmak için düzenleyeceğimiz etkinlik kapsamında el ilanı dağıtırken kendilerini PKK'li olarak tanıtan DÜÖ Der'li öğrenci grubunun saldırısına maruz kaldık. Bu saldırılar karşısında hep sağduyulu davranmaya çalıştık." ifadelerini kullandı.

 

"Saldırılar karşısında sağduyulu davrandık"
PKK'li olduklarını söyleyen grupların saldırısına uğradıklarını ve 2'si ağır 4 arkadaşlarının yaralandığını belirten Çetinkaya, "Bize yapılan bunca saldırı karşısında gerginlik çıkmaması adına hep sağduyulu davrandık. Yapılan saldırılar karşısında kendimizi savunmaktan başka bir şey yapmadık. Biz dindar gençler olarak halkın maslahatını gözetlemekle meşgulüz. Müslüman gençlikte olması gereken ahlakı göstermeye çalıştık, çalışıyoruz, çalışacağız." şeklinde konuştu.

 

"Savcı serbest bıraktı, mahkeme ceza verdi"
Hem kendilerine saldırıda bulunulduğunu hem de mahkemenin kendilerini cezalandırdığını söyleyen Çetinkaya, "3 gün gözaltında kaldık. Daha sonra savcılıkça serbest bırakıldık. Mahkeme süreci devam ederken mahkemenin verdiği toplamda 15 yıl 9 ay hapis cezası ve 36 bin TL para cezasına çarptırıldık. Oysaki saldırıya uğrayan ve mağdur edilen bizlerdik. Mahkemenin verdiği bu kararla bir kez daha mağduriyet yaşadık. Anladık ki dindar olmak bedel ödemeyi gerektirir." ifadelerini kullandı.

 

"Allah'ı ve Resulünü sevmekten asla vazgeçmeyeceğiz"
Kendilerine verilen cezalarla Allah ve Resulünü sevmekten asla vazgeçmeyeceklerinin altını çizen Çetinkaya, kendilerinin Allah'a iman etmiş gençler olduğunu ve verilen cezaların Allah katında mükâfatlandırılacağından umutlu olduklarını belirterek, davalarından asla taviz vermeyeceklerini söyledi.

 

"Tek gayemiz toplumun ıslah edilmesidir"
Bilge Gençlik Kulübü olarak gençlerin alkol, uyuşturucu ve ahlaksızlık bataklığından kurtulması için çalışmalarını artıracaklarını ifade eden Çetinkaya, kendilerine verilen cezaların nedeninin yaptıkları İslami hizmetler olduğunu belirtti.

 

Kendilerine verilen cezaların hukuka aykırı olduğunu ifade eden Çetinkaya, Yargıtay'ın bu hukuksuz kararı düzelteceğini umduklarını söyledi.

 

Çetinkaya son olarak, "Şüphesiz mahkemeyi Kübra vardır. Ve orada bizi yargılayacak olan Allah'tır, biz Allah'ı sevdik diye bu cezaya çarptırıldık. Allah tarafından mükâfatlandırılacağımıza inanıyoruz." dedi. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir