• DOLAR 32.273
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2396.759
  • ...
Diyanet Sen'den yılbaşı uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Diyanet-Sen Mersin Şube Başkanı Ahmet Görgülü, Müslümanları, yaklaşan yılbaşı nedeniyle yapılacak kutlamalara karşı uyardı.

 

Müslümanların Yahudi ve Hıristiyanlara benzememesi gerektiğini belirten Görgülü, "Sırf Müslüman oldukları için binlerce insanı katleden Hıristiyan ve Yahudi adet ve geleneklerine karşı neslimizi ve çocuklarımızı korumalıyız. Hıristiyan ve Yahudiler kendi inançları gereği yılbaşını diledikleri gibi kutlayabilirler ama bunu Müslümanların yapmaları çok düşündürücü ve üzüntü vericidir." ifadelerini kullandı.

 

Neol babayla Hıristiyanların reklamını yapıyorlar
Yılbaşı kutlamalarında öne çıkarılan noel baba figürüne dikkat çeken Görgülü, "Noel baba dedikleri uyduruk efsane yalancı iyilik erbabı gösterdikleri hayali bir şahsı ortaya çıkarıp onunla kendi Hıristiyanlık ve inançlarının reklamlarını yaparlar. İnsanlığın baş belası olan içki kumar ve her türlü gayri meşru davranışla fuhşun her türlüsünü o gecede yapmayı mubah görürler. Allah'ın peygamberi olan Hz. İsa'nın bile arzdan insanların felaketine sebep olan kötülükleri yok etmek için gelişini bildikleri halde böyle günahları yaparak bir yılı kapayıp yeni bir yıla akıllarını içki kumar ve fuhuşla dumura uğratarak girerler. Bir peygamberin doğumu böyle kutlanır mı? Aklı başında bir insan peygamberin doğum gününü böyle mi anlamalı?" diye sordu.

 

"Müslümanları Hıristiyanlaştırmak için onları dininden uzaklaştırmak lazım"
Londra'da yayınlanan misyonerlikle alakalı bir kitapta: "Müslümanları Hıristiyanlaştırmak için önce onları dininden uzaklaştırmamız lazım. Bu konuda her türlü faaliyette bulunulmalı bunları yaparken adına çağdaşlık medeniyet ve ilericilik denilmeli kararı alınmıştır." İfadelerine yer verildiğini belirten Görgülü, "Bu gün şu cennet vatanımızda hayasızlığın ahlaksızlığın her türlüsü çağdaşlık medeniyet ilericilik adına yapılmıyor mu? Yıllardır bar pavyon meyhane çıplaklık insanlarımıza medeniyetin icabı olarak tanıtılmadı mı? Dünyanın hiçbir yerinde barda pavyonda meyhanede medeniyetin kurulduğu vaki değildir. Oysaki medeniyet ilimdir irfandır sanattır ahlaktır bunların hepsi aklıselim ve çalışma ile elde edilmektedir. İçki içerek, kumar oynayarak, aklını izanını kaybeden insanların medeniyet adına yapabilecekleri hiçbir şey yoktur.

 

Yeni yıl yılbaşı vesile edilerek yapılan edepsizlikler, gayri ahlaki davranışlar insanı insanlıktan çıkaran hal ve hareketler geçmişte yok olan milletlerin ilahi felaketlere maruz kalmasında en önemli etken olmuştur. Haya perdesi yırtılan edep duygusunu kaybeden bir toplumu Hz. Allah Kur'an-ı Kerim'inde, "Onlar hayvanlar gibidir hatta onlar yolca daha sapıktırlar." (Furkan-44) buyurmaktadır. İşte bugün yortusunu kutladığımız Hıristiyan alemi dünyayı tek başına idare etmek için düşünme akletme melekesini kaybetmiş insan toplulukları meydana getirmek için insandaki utanma edep haya gibi ulvi hislerini yok etmeye çalışmaktadır. Bütün peygamberlerin dünyaya geliş amacı insanları Allaha kulluğa çağırmak ve onları içine düştükleri yanlış yoldan kurtarmaktır. Hz. İsa da bir peygamberdir Hz. İsa'nın doğumunu kutlama adına yılbaşında yapılan uygunsuzluklar onun yok etmeye geldiği şeyler değil midir?" dedi.

 

Son olarak Hz Muhammed'in (sav), 'Kim bir kavme benzerse oda onlardandır.' Hadsini hatırlatan Görgülü, 2014 miladi yılın İslam aleminin birliğine insanlığın barış ve hidayetine vesile olması temennisinde bulundu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir