• DOLAR 32.333
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2299.36
  • ...
Gülerce Gezicilerle Şikayetlerimiz Aynı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye`de gündem damgasını vuran yolsuzluk soruşturması dünya medyasında da tartışılıyor. Amerika`nın en saygın gazetelerinden New York Times konuyla ilgili haberinde, "Uzmanlar, tırmanan siyasi krizin, Fethullah Gülen`in Türk devleti içinde biriktiriği gücü gösterdiğini söylüyor" yorumunu yaptı.

"GEZİCİLERLE AYNI ŞİKAYETLERİ PAYLAŞIYORUZ"

New York Times`a konuşan Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce de, Gülen`in takipçilerinin Gezi Parkı protestocularının Erdoğan hakkındaki şikayetlerinin birçoğunu paylaştığını ifade etti. İki grubun da, çok güçlenen Erdoğan`ın otoriter tarzından ve AB üyelik süreci ile demokratik reformları terk etmesinden şikâyet ettiğini belirtti.

"İLK ÇATLAK MAVİ MARMARA`DA ÇIKTI"

Gülerce şöyle devam etti: "Sayın Erdoğan`ın aşina olmadığı bir gruptan bahsetmiyoruz. İstanbul Belediye Başkanı olduğu dönemden beri hepimizi şahsen tanıyor. Sayın Gülen`i 20 yıldır tanıyor. (Hükümetle Gülen Hareketi arasında) İlk çatlaklar Mavi Marmara krizi ile çıktı. Sayın Gülen`in tutumu çok netti. Türkiye`nin dış politikasında maceraya atılmaması, Batı`ya yönelimini sürdürmesi ve dış politika meselelerini diyalogla çözmesi gerektiğini hep söyledi."
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir